درب های اتوماتیک گاراژ و پارکینگ مانند هر المان اتوماتیک دیگری، تلاش افراد را به حداقل رسانده و به علاوه با وجود آنها دیگر نیازی به حمل کلید ندارید. زیرا وجود یک ریموت کنترل، گوشی هوشمند و یا کد صفحه کلید در این رابطه کافی خواهد بود.
و البته می توان گفت با دسترسی به این امکانات، امنیت پیشرفته نیز برای صاحبان و ساکنان ساختمان ها فراهم می شود و جلوی ورود سارقان گرفته خواهد شد. البته لازم به ذکر است که برای طراحی با فضا می توانید از شیشه سکوریت و یا جهت امنیت بیشتر از شیشه لمینت استفاده نمائید.
این درب های اتوماتیک، برای تشخیص سارقان و همچنین افزایش دید در شرایط بد آب و هوایی، دارای چراغ های خودکار داخلی هستند. همچنین به لطف حسگرهای درب داخلی، هرگز نگران بسته شدن ناگهانی درب وقتی شما یا فرزندان دلبندتان از آن عبور می کنید، نخواهید شد. زیرا اگر چیزی در سر راه درب باشد، سنسورها درب اتوماتیک پارکینگ را به عقب می کشند.
درب اتوماتیک پارکینگ، دارای یک تایمر است که می توانید آن را تنظیم کنید تا پس از باز ماندن برای مدت زمان مشخصی، درب را وادار به بسته شدن نماید. بنابراین دیگر نگرانی بابت باز بودن درب نخواهید داشت. گفتنی است این درب ها حداقل انرژی را مصرف می کند، بنابراین مجبور نیستید مبالغ زیادی را برای قبض های برق هزینه کنید.
مهمترین دلایل باز و بسته نشدن درب اتوماتیک
باز نشدن درب اتوماتیک، می تواند به دلایل گوناگونی رخ دهد. شاید چیزی در هر قسمت از مکانیزم باز و بسته شدن، گیر کرده و انسدادی ایجاد کرده باشد. بنابراین لازم است این عامل را با دقت بردارید و به راحتی درب را باز نمایید. اگر انسداد فیزیکی وجود ندارد، پس لازم است حسگرهای نوری را بررسی کنید، شاید مانعی در مقابل آنها قرار گرفته و درب اتوماتیک را از کار انداخته است.
این سنسورها بسیار حساس هستند و حتی اجسام بسیار کوچک نظیر یک برگ یا تار عنکبوت در مکانی نامناسب نیز می توانند باعث انسداد دید آنها شوند. اما در صورت عدم وجود هیچ مانعی، باید لنزها را بررسی کنید که کثیف نشده باشند.
در این حالت به هیچ وجه با درب اتوماتیک کلنجار نروید و دکمه ریموت کنترل را مدام فشار ندهید، زیرا آسیب بیشتری را متوجه درب و ریموت کنترل خواهید کرد. حتی ممکن است به فنرهای درب یا خود مکانیزم باز و بسته کردن درب اتوماتیک صدمه بزنید و یا باعث سقوط اهرم یا غلطک های درب بشوید. پس با احتیاط عمل کنید! زیرا حتی در حالت کاملا باز، هر دربی که فنرهای آسیب دیده داشته باشد و از اهرم محرک جدا شده باشد، در صورت عدم پشتیبانی به پایین سقوط خواهد کرد.
نحوه باز و بسته کردن درب اتوماتیک بدون برق
واقعیت این است که باز و بسته کردن درب اتوماتیک بدون برق، نیاز به طی کردن فرآیندی دارد که باید از آن آگاهی داشته باشید تا در چنین مواقعی غافلگیر نشوید. به خصوص اگر برای بیرون آوردن خودرو از پارکینگ عجله داشته باشید:
درب باز کن اتوماتیک را از برق بکشید
این کار در بدو امر بسیار ضرورت دارد. زیرا اگر این کار را انجام ندهید، در حین کار در صورت وصل شدن مجدد برق، ممکن است درب اتوماتیک حرکت کند و جایگذاری و برقراری اتصالات درب را برای شما دشوار نماید.
کیت رهاسازی اضطراری را پیدا کنید
همه درب بازکن های درب اتوماتیک، باید شرایطی فراهم کنند که امکان کار و انجام تنظیمات به صورت دستی وجود داشته باشد. بنابراین در نزدیکی بالای درب اتوماتیک پارکینگ، باید یک قفل کوچک پیدا کنید. این قفل، یک سیم اضطراری رهاسازی قرمز رنگ را نگهداری می کند. این سیم باعث ایجاد مکانیزم رهاسازی می شود که موتور و اهرم محرک را به صورت دستی از مکانیزم اتوماسیون درب جدا می کند. همچنین باید کلید مربوط به قفل را داشته باشید. با کلید قفل را باز کنید و تا سیم اضطراری آشکار شود.
در این مرحله باید سیم را بکشید تا صدای “کلیک” را بشنوید و بدین نحو اهرم به سمت پایین متمایل شود و درب اتوماتیک از موتور جدا شود. اگر سیم را محکم و بی مبالات بکشید یا ضربه ناگهانی به آن وارد کنید، ممکن است قطع شود و به مشکلات بعدی بر بخورید. همچنین به یاد داشته باشید در هنگام باز بودن درب پارکینگ، سیم را آزاد نکنید. اگر درب باز است و باید بسته شود
قفل درب پارکینگ را باز کنید
از کیت رهاسازی اضطراری پایین بیایید. قفل دیگری در کنار دستگیره در نیز وجود دارد که آنرا بسته نگه می دارد. با کلید خود، قفل درب را باز کنید و دسته را بچرخانید تا به حالت عمودی قرار گیرد.
درب اتوماتیک را باز کنید
پایین درب را بگیرید و آن را مستقیم به سمت بالا بلند کنید. بدین ترتیب می توانید درب اتوماتیک را به صورت دستی باز کنید. برای اینکار از دو دست کمک بگیرید. انجام اینکار چندان مشکل نیست ولی اگر احساس می کنید درب گیر دارد، سیم قرمز را بررسی کنید که در جای خود قرار داشته باشد و به درب گیر نکرده و کشیده نشده باشد. به علاوه اگر فنرهای درب در شرایط خوبی باشند، درب به راحتی باز می شود و در جای خود می ماند. اگر برای باز کردن درب اتوماتیک مشکل دارید، باید حتما از یک تکنسین فنی درب کمک بگیرید.
از باز نگه داشتن طولانی مدت درب اتوماتیک خودداری کنید
مواظب باشید درب نیفتد. اگر می توانید آن را به جایی محکم تکیه دهید، یا از کسی بخواهید آن را باز نگه دارد. وزش شدید باد، به خودی خود می تواند باعث بسته شدن درب اتوماتیک شود. به کودکان اجازه ندهید هنگام باز بودن درب در کنار آن بازی کنند. پس از این که خودروی خود را از پارکینگ بیرون آوردید، باید درب را به حالت اولیه بازگردانید و ببندید.
مجددا درب اتوماتیک را به حالت اولیه ببندید
درب اتوماتیک را در جای خود قرار دهید و سیم قرمز را مجددا به حالت قبل بازگردانید تا دوباره به صورت خودکار عمل کند. در این مرحله باید سیم قرمز اضطراری را به سمت درب بازکن پایین بکشید. سوئیچ را در انتهای سیم اضطراری قرمز مشاهده می کنید که به جای خود منتقل شده است. هنگام اتصال دوباره سوئیچ، باید صدای “کلیک” را نیز بشنوید.
عملکرد درب اتوماتیک را تست کنید
برای تست درب، آن را کاملا تا انتها باز کنید و به هر حرکت و صدایی گوش دهید که می تواند نشان دهد مشکلی در اتصال وجود دارد. سپس در را کاملا ببندید تا مطمئن شوید که بدون مساله ای کار می کند. اگر درب در مسیر درست حرکت نمی کند یا لرزان است، تلاش برای باز کردن آن را متوقف کنید و با یک تکنسین تماس بگیرید تا بیاید و نگاهی به آن بیندازد.
اما در صورتی که همه چیز به خوبی پیش رفت، پس از وصل مجدد برق، ریموت کنترل خود را امتحان کنید تا مطمئن شوید که درب درست کار می کند و باز و بسته کردن درب اتوماتیک با ریموت و به کمک نیروی برق به خوبی انجام می شود.