مطالب دورژانس

لوپ دتکتور و کاربرد آن در درب های اتوماتیک و راهبند دورژانس

 لوپ دتکتور نام سنسوری است که از آن برای تشخیص تغییر میدان مغناطیسی استفاده می شود. لوپ دتکتور به تنهایی قابل استفاده نیست و برای بهره مندی از آن باید یک رشته سیم که به صورت حلقه قرار داده شده است را به سنسور متصل نمود. به این حلقه سیم لوپ گفته می شود. مکانیزم عملکرد این سنسور بر پایه اصول الکترومغناطیس می باشد.

به عبارت ساده طبق قانون الکترومغناطیس در اطراف هر سیم حامل جریان الکتریکی یک میدان مغناطیسی ایجاد می شود که اندازه آن متناسب با شدت جریان الکتریکی می باشد. حال اگر یک جسم فلزی در این میدان مغناطیسی قرار گیرد، خطوط میدان مغناطیسی تغییر یافته و در نتیجه جریان عبوری از سیم تغییر می کند. حال اگر سیم را به صوت حلقه قرار دهیم اثر میدان مغناطیسی تشدید شده و در نتیجه حضور جسم فلزی درون میدان مغناطیسی تغییر جریان بزرگتری ایجاد می کند. وظیفه سنسور لوپ دتکتور تشخیص تغییر ایجاد شده در جریان لوپ، ناشی از قرار گرفتن جسم فلزی در اطراف آن می باشد.

لوپ دتکتور
لوپ دکتور
لوپ دکتور

حال اگر لوپ ها را در زیر زمین و در نزدیکی سطح قرار دهیم، در صورت عبور وسیله نقله از روی لوپ، در جریان حلقه سیم تغییر ایجاد می گردد و این تغییر را می توان به کمک یک سنسور لوپ دتکتور شناسایی کرد. درنتیجه به کمک این سیستم می توان عبور وسیله نقلیه از یک نقطه مشخص را تشخیص داد. لوپ دتکتورها در زمینه کنترل عبور و مرور سال هاست که مورد استفاده قرار می گیرد. یک نمونه از کاربردهای لوپ دتکتور در چراغ های راهنمایی هوشمند می باشد که میزان تردد از هر خیابان و حجم ترافیک در هر بخش چهارراه به کمک لوپ های قرار گرفته در زمین تشخیص داده می شود و زمان چراغ راهنمایی براساس ترافیک هر خیابان تنظیم می شود.

لوپ دتکتور

در زمینه سیستم های کنترل عبور و مرور و بخصوص راهبندها نیز از لوپ دتکتور استفاده می شود. به عنوان مثال در پارکینگ های مجهز به سیستم کنترل ورود که نیاز به خروج بدون بازرسی (خروج آزاد) دارند، یک لوپ پیش از راهبند در زمین کار گذاشته می شود تا به محض نزدیک شدن خودرو به راهبند، سیستم لوپ دتکتور حضور وسیله نقلیه را تشخیص داده و به مرکز کنترل راهبند فرمان باز کردن مسیر عبور را صادر کند. همچنین در صورتی که لوپ دقیقا در زیر راهبند قرار داده شود، سیستم لوپ دتکتور به عنوان سنسور ایمنی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به عبارت دیگر تا هنگامی که وسیله نقلیه در زیر راهبند قرار داشته باشد، حضور آن توسط سیستم لوپ دتکتور به مرکز کنترل راهبند اطلاع داده می شود و از پایین آمدن میله راهبند جلوگیری می نماید.

لازم به ذکر است موارد بیان شده در فوق درخصوص کاربرد لوپ دتکتور برای کنترل حرکت راهبند، در مورد سایر درب های اتوماتیک مانند درب های پارکینگ لولایی و ریلی (کشویی) و بولارد (راهبند ستونی) نیز قابل اجرا می باشد.

 

 

لوپ دتکتور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *