مطالب دورژانس

ساختار جک پارکینگ دورژانس

در این مقاله قصد داریم درباره ساختار جک درب پارکینگ و اجزای تشکیل دهنده جک پارکینگ توضیح دهیم و با هم تمام قطعات را بررسی میکنیم. در این مقاله درباره ساختار موتور جک پنوماتیکی ، هیدرولیکی، الکترومکانیکی و بازویی توضیح داده ایم.

جک پارکینگ چیست

جک درب پارکینگ که با نام های جک ورودی ، جک برقی درب ، جک ریموتی و درب ریموت کنترلی شناخته میشود نزدیک به 20 سال است که جای خود را در بازار ایران پیدا کرده است.

امروزه جک درب پارکینگ برای باز و بسته کردن درب های اتوماتیک به کار برده میشود و افراد دیگر مجبور نیستند برای باز و بسته کردن درب پارکینگ از ماشین خود فاصله بگیرند.

انواع متعددی از جک پارکینگ در ایران موجود است و بهترین مارک جک درب پارکینگ موجود در بازار ایران ساخت کشور ایتالیا میباشد.

نحوه کار جک درب پارکینگ به این صورت است که بازو های جکدر یک طرف درب های تک لنگه و در دو طرف درب های دو لنگه قرار میگیرد و با فشار دادن دکمه ریموت بازو ها به طرفین حرکت کرده و به باز شدن درب کمک میکنند.

جک پارکینگ دورژانس

از مزیت های استفادهاز جک در درب های اتوماتیک افزایش رفاه و آسایش افراد میباشد. زمانی که شرایط جوی مناسب نیست دیگر نیازی نیست که از ماشین تان پیاده شوید و درب را باز کنید و خیلی راحت تنها با یک دکمه درب را باز میکنید.

در ادامه با ما همراه باشید تا با اجزای جک درب پارکینگ بیشتر آشنا شوید و درباره اجزای تشکیل دهنده جک پارکینگ اطلاعات بیشتری کسب کنید.

انواع جک درب پارکینگ

بعد از ورود اولین جک های درب پارکینگ به بازار تولید کنندگان انواع جک درب پارکینگ را با کاربرد های مختلف روانه بازار کردند. آنچه باعث تفاوت انواع جک درب پارکینگ میشود کاربد و محل استفاده از جک ها میباشد.

میزان تردد و رفت و آمد در یک ساختمان از جمله عواملی است که سبب انواع جک برقی را وارد بازاز کرده است.

برای اطلاعات بیشتر دباره انواع جک میتوانید مقایسه انواع جک ریلی را مطالعه کنید.

به طور کلی میتوان انواع جک برقی درب پارکینگ را به 4 دسته طبقه بندی کرد که عبارتند از :

  • جک بازویی پارکینگ

بیشترین کاربردی که جک های بازویی دارند برای درب های کشویی میباشد. این جک ها برای درب های دو لنگه مورد استفاده قرار میگیرند و هر جک قابلیت باز شدن تا 90 درجه را دارند. استفاده از جک بازویی پارکینگ برای ساختمان هایی که فضای کافی برای باز و بسته شدن درب های بزرگ را دارند مناسب است. بیشتر از جک بازویی برای درب پارکینگ حیاط و ویلا استفاده میشود.

  • جک پنوماتیک پارکینگ

جک های پنوماتیکی پارکینگ قدمت بیشتری نسبت به سایر جک ها دارند و در سیستم ساخت این جک ها از سیستم های کنترل سرعت استفاده شده است. این جک ها برای باز و بسته کردن درب پارکینگ بدون نیاز به موتور کار میکنند و به همین دلیل کمترین سر و صدایی را تولید نمیکنند.اگر جک پنوماتیک درب پارکینگ صدایی ایجاد کند نشان دهنده آن است که باد آن تمام شده و نیاز به شارژ دارد. هر لنگه از جک پنوماتیک قدرت تحمل 250 کیلوگرم را دارد و به همین دلیل این جک از انواع جک کم قدرت محسوب میشود.

  • جک الکترومکانیکی پارکینگ

از جک های اکترومکانیکی برای باز و بسته کردن درب های پارکینگ منازل که وزن کمی دارند استفاده میشود. این جک ها برای مکان هایی که رفت و آمد کمی دارند گزینه مناسبی است. نحوه کار جک الکترومکانیکی پارکینگ با استفاده ز چرخدنده و گیربکس میباشد. این وسیله حرکت چرخشی را به حرکت خطی تبدیل میکند و درب را باز و بسته مینماید. از جک الکترومکانیکی پارکینگ برای درب هایی که وزن 100 تا 500 کیلوگرم دارند استفاده میشود.

  • جک هیدرولیکی پارکینگ

در جک هیدرولیکی پارکینگ روغنی در یک محفظه استوانه مانند وجود دارد که با وارد شدن نیرو به این ورغن کار اصلی جک هیدرولیکی درب پارکینگ شروع میشود. روغن به قسمت پیستون استوانه فشاری وارد میکند و به این ترتیب درب پارکینگ باز و بسته میشود. قیمت جک های هیدرولیکی پارکینگی گران تر از جک های الکترومکانیکی میباشد.

جک بازویی دورژانس

ساختار جک درب پارکینگ

آشنایی با ساختار جک دبر پارکینگ و اجزای تشکیل دهنده جک کمک میکند که نصابان جک دید وسیع تری نسبت به این قطعه داشته باشند. در ابتدای توضیح اجزای تشکلی دهنده جک درب پارکینگ باید در تعریف ها به یک اشتراک نظر برسیم.

در این مقاله منظور از جک برقی تمام قطعاتی است که به باز و بسته کردن درب کمک میکند مانند سنسور چشمی، مدار فرمان، بازویی جک.

منظور از جک پارکینگ در این مقاله بازویی جک میباشد که این بازویی خود از 3 قطعه بلبرینگ ، چرخدنده و موتور الکتریکی ساخته شده است.

استاتور یا سیم پیج جک درب پارکینگ

استاتور یا سیم پیچ قطعه ای است که در موتور جک به عنوان قطعه ثابت حساب میشود. استاتور به شکل استوانه ای میباشد که قطعات تشکلیل دهنده آن از لایه های فلزی ساخته شده و به هم متصل گردیده اند.

برای ساخت استاتور شیارهایی روی بدنه آن قرار داده شده که در این شیار ها سیم پیچ یا به عبارتی کلاف ها قرار میگیرند.

وظیفه اصلی استاتور در جک پارکینگ ایجاد یک میدان مغناطیسی میباشد. به طور کلی میتوان گفت که استاتور از 3 قطعه اساسی به نام های قاب ، هسته و سیم پیچ ساخته شده است.

سیم پیچ در داخل هسته استاتور قرار گرفته است که این قطعه انرژی لازم برای تبدیل انرژی میدان مغناطیسی را تولید میکند.

جنس استاتور از آلومینیوم و آهن میباشد که قطعات تشکیل دهنده آن مانند سیلندر تو خالی بوده که به یکدیگر متصل شده اند.

در هر سیم پیچ یک هسته قرار گرفته که آهنربای مغناطیسی را ایجاد کرده است و استاتور را برای استفاده از منبع Ac آماده میکند.

تعدد قطب هایی که یک موتور Ac میتواند داشته باشد به تعداد پیچه هایی که یک استاتور میتواند داشته باشد بستگی دارد.

با اتصال استاتور به منبع AC میدان مغناطیسی به صورت چرخنده تولید میشود.

رتور جک پارکینگ

رتور جک پارکینگ قسمتی از جک میباشد که به صورت متحرک در موتور الکتریکی وجود دارد. نام دیگر رتور چرخانه میباشد که این قطعه از یک هسته که خود از چند تکه ساخته شده است تشکیل شده است.

از دیگر قطعات تشکیل دهنده رتور استوانه ای میباشد که بر روی آن شکاف هایی موازی قرار گرفته است که این شکاف ها وظیفه جذب رسانا ها را بر عهده دارد.

این شکاف ها در واقع از آلومینیوم و فلزات ساخته شده است که قسمت انتهایی آن ها به صورت اتصال کوتاه در آمده اند.

در قسمت انتهایی رتور قطعه ای به شکل مارپیچ قرار گرفته شده است که این قطعه میتواند انرژی تولید شده در رتور را به چرخدنده برنجی منتقل کند.

بهتر است که جنس رتور مقاوم تر از جنس چرخدنده برنجی باشد زیرا در حین کار کردن احتمال آسیب به رتور کمتر باشد.

در این صورت اگر جک درب پارکینگ خراب شود هزینه تعمیر فقط برای تعویض چرخ دنده میباشد و هزینه زیادی برای تعویض رتور پرداخت نخواهید کرد.

دنده برنجی جک پارکینگ

چرخ دنده برنجی از جمله قطعاتی در ساتار جک درب پارکینگ هستند که میتوانند نیروی تولید شده بین دو قطعه را منتقل کنند.

بدنه چرخ دنده جک پارکینگ به صورت دندانه دندانه میباشد که این دندانه ها در حین کار کردن با دندانه ی چرخ دنده مجاور درگیر شده و نیروی بین چرخ دنده ها به یکدیگر منتقل میشود.

همان طور که گفته شد قطعه رتور در داخل استاتور قرار گرفته و این قطعه میتواند چرخ دنده را به حرکت درآورد.

چرخدنده جک پارکینگ به شفت گیربکس متصل است. گیربکس حرکات چرخشی که چرخ دنده ایجاد میکند به قطعه ای به نام میل ماردان منتقل میکند و آن را به چرخش در میاورد.

در واقع میل ماردان قطعه که به نام مهره ماردان را جلو و عقب میکند و مانند پیچی آن را حرکت میدهد.

در جک قطعه ای به نام شفت استیل وجود دارد که این قطعه به مهره ماردان وصل است و زمانی که مهره ماردان حرکت میکند باعث باز و بسته شدن درب میشود.

میل ماردان جک درب پارکینگ

میل ماردان جک درب پارکینگ قطعه به شکل مارپیچ میباشد که وظیفه اصی این قطعه تبدیل نیروی چرخشی موتور به حرکات رفت و برگشتی میباشد.

این قطعه به شفت گیربکس وصل میشود و کار به حرکت درآوردن پیستون جک درب پارکینگ را انجام میدهد.

شرکت فنی مهندسی دورژانس با 27 سال سابقه درخشان در زمینه فروش،نصب و تعمیر انواع درب های اتوماتیک ایرانی و خارجی و نماینده انحصاری محصولات ایتالیا در ایران مفتخر است که بصورت 24 ساعته در حال خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.
شما میتوانید از طریق وبسایت ما با محصولات ما و تیم دورژانس یبیشتر آشنا شوید و همچنین جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان دورژانس با شماره زیر تماس بگیرید

69 33 00 91 

خدمات درب اتوماتیک دورژانس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *