راهبند هیدرولیکی
نوعی از راهبندها که دارای سیستم محرک الکتروهیدرولیک می باشند با نام راهبند هیدرولیکی به بازار عرضه می شوند. سیستم محرک در این راهنبدها شامل یک موتور برقی، پمپ روغن، محفظه روغن و سیلندر هیدرولیک می باشد. با روشن شدن موتور، پمپ روغن به حرکت درآمده و روغن را با فشار بالا از مخزن تخلیه وارد سیلندر هیدرولیک می نماید. با حرکت متغیر روغن در سیلندر هیدرولیک، پیستون درون آن به سمت بالا و پایین حرکت می کند. انتهای آزاد پیستون به شفت خروجی متصل می شود و از سمت دیگر میله راهبند نیز از مرکز دوران خود به شفت خروجی متصل می گردد. بدین ترتیب حرکت پیستون درون سیلندر هیدرولیک به میله راهبند منتقل شده و نیروی لازم برای حرکت آن تامین می شود.
راهبند هیدرولیکی به علت استهلاک مکانیکی کمتر نسبت به راهبند مکانیکی، برای مکان های با تردد بالا مناسب تر می باشد. راه بند های هیدرولیک را براساس ولتاژ تغذیه موتور می توان به دو گروه ۲۴ ولت و ۲۲۰ ولت تقسیم کرد.
مزیت عمده مدل ۲۴ ولت قابلیت افزودن باتری بک آپ برای استفاده از راه بند در هنگام قطع برق می باشد و از طرفی دیگر تجهیزات ایمنی نظیر انکودر که برای جلوگیری از برخورد میله راهبند با وسایل نقلیه به کار می رود تنها در راهبندهای ۲۴ ولت قابل استفاده می باشد.
راهبندهای هیدرولیک فک FAAC
گروه صنعتی فک ایتالیا یکی از بزرگ ترین شرکت های درب های اتوماتیک و راهبند می باشد که یکی از مهمترین و پیشگامان شرکت های صنعتی در اروپا محسوب می گردد. گروه فک ایتالیا دارای دو کارخانه تولیدی و دو مرکز تحقیق و توسعه در زمینه الکترونیک و یک R&D در حوزه مکانیک در کشور ایتالیا می باشد و همراه با هفت شرکت خارجی و بیش از ۷۰ نمایندگی در سراسر دنیا مشغول فعالیت می باشد. FAAC ایتالیا در سال ۱۹۶۵ میلادی سیستم های هیدرولیک را برای درب های پارکینگی دو لنگه طراحی و تولید نمود. محصولات هیدرولیکی کمپانی فک همانند راهبندها در ایران با گارانتی ۱۴ ساله و محصولات الکترومکانیکی با گارانتی ۷ ساله عرضه می شوند.
شرکت فک چهار مدل راهبند ۶۱۵, ۶۲۰, ۶۴۰ و ۶۸۰ B را در سبد محصولات خود تولید می کند که هر کدام از این مدل ها ویژگی ها و مزیت هایی نسبت به مدل دیگر دارند.