درب های اتوماتیک دورژانس از بهترین اختراعات پیشرفته ی عصر حاضر می باشند. درب اتوماتیک ها یک اختراع مدرن با قابلیت باز و بسته شدن می باشند که در جهت کنترل کردن رفت و آمد ها و محدود کردن دسترسی به ورودی ساختمان، از طریق تکنولوژی خودکار، عمل می کنند.
یکی از مهم ترین اجزای درب های اتوماتیک، سنسور های جک اتوماتیک می باشد که در جهت امنیت درب های اتوماتیک استفاده می شود.
نحوه ی عمل سنسورهای جک پارکینگ اتوماتیک دورژانس:
درب های اتوماتیک دورژانس از طریق سنسور های مختلف قادر به دستور گیری و اجرای مکانیزم باز و بسته کردن درب ها می باشند. سنسور ها در انواع مختلفی هستند. اکثراً در درب های اتوماتیک از سنسور های نوری یا تشخیص حرکت، استفاده می شود.
سنسور های درب اتوماتیک، ایمنی ساختمان را به دنبال دارد. اگر دقت کرده باشید پارکینگ هایی که دارای درب اتوماتیک هستند، دو قطعه ی کوچک بر روی دیوار در دو سمت درب نصب شده اند.
این دو قطعه همان فتوسل یا چشم ایمنی می باشند. این فتوسل ها درواقع همان سنسور هایی در دو طرف درب ساختمان برای باز و بسته کردن می باشند که بر پایه تشخیص مانع کار می کنند.
سنسورهای جک اتوماتیک دورژانس معمولا چشمی هستند که این نوع سنسور ها نیز در انواع مختلفی می باشند. در سنسور چشمی درب های اتوماتیک پارکینگ، معمولا از چشمی های دو قلویی که به صورت فرستنده و گیرنده هستند، استفاده می شود. به این صورت که فرستنده در یک طرف و گیرنده در طرف دیگر درب اتوماتیک پارکینگ، قرار می دهند.
زمانی که چیزی بین فرستنده و گیرنده قرار بگیرد، ارتباط این دو قطع می شود. در نتیجه اگر درب باز باشد، مدار فرمان در هیچ صورتی دستور بسته شدن درب را اجرا نمی کند.
حتی اگر درب در حال بسته شدن باشد، این دستور را متوقف می کند و دستور باز شدن را اجرا می کند. به طور دقیق تر اگر بخواهیم بگوییم به این صورت است که فرستنده یک اشعه ی باریک از نور مادون قرمز را در راستای گیرنده که دقیقاً در مقابل آن است ارسال می کند و گیرنده نیز آن را دریافت می کند.
نحوه نصب سنسورهای جک درب اتوماتیک
یک جفت از سنسورهای جک پارکینگ اتوماتیک دورژانس در فضای داخلی ساختمان و جفتی دیگر در فضای بیرونی ساختمان دقیقا در رو به روی هم نصب می شوند.
این سنسور های را باید در ارتفاع 25 سانتی متری به بالا بر روی دیوار یا بر روی پایه های مخصوصی نصب کنند. سنسورهای جک اتوماتیک از دو قسمت جداگانه فرستنده یا TX و گیرنده یا RX تشکیل شده اند.
کار این سنسور ها اگر بخواهیم دقیق بگوییم به این صورت می باشد که با زدن ریموت، سنسور فرستنده یا TX نور مادون قرمزی را با کمک یک دیود گالیم آرسنید تولید کرده و به سمت مستقیم و در جهت گیرنده پخش می کند. این اشعه به کمک یک فتودیدی که روی گیرنده یا همان RX وجود دارد، دریافت می شود. به این صورت درب اتوماتیک باز یا بسته می شود.
حال ممکن است این اتفاق پیش بیاید که یک اتومبیل راه حرکت درب را مسدود کند. در این صورت حسگر این موقعیت را متوجه شده و شناسایی می کند. در نتیجه با فرستادن پیغامی، حرکت درب برقی را متوقف نموده و یا در جهت برعکس حرکت درب را تغییر می دهد . به طور دقیق تر بدین معنی که سنسور جک اتوماتیک، دسته ای از پرتوهای مادون قرمز را که برای انسان قابل دیدن نیست را منتشر می کند.
حال اگر اتومبیلی یا چیز دیگری در مسیر انتشار این پرتو قرار بگیرد باعث منقطع شدن و از همه گسیختگی پرتو می شود و یا حتی حرکت پرتو کاملا متوقف شود که در این صورت ارسال یک سیگنال به کنترل برد درب بازکن را به دنبال دارد تا از بسته شدن درب اتوماتیک جلوگیری نماید.
به این صورت عمل می کند که یا درب را متوقف می کند یا جهت حرکت درب را در جهت معکوس به حرکت در می آورد. لازم به ذکر است تا زمانی که مانعی بین درب اتوماتیک حضور دارد و مانع رسیدن پرتو از گیرنده به فرستنده می شود، درب اتوماتیک در حالت باز باقی می ماند.
نحوه نگهداری از چشمی درب برقی دورژانس
اگر سنسورهای جک پارکینگ دائماً در معرض تابش نور خورشید و اشعه های فرابنفش آن قرار بگیرند، ممکن است دچار مشکل بشوند و از عمر مفید آن ها کم بشود. برای پیشگیری از این اتفاق، بهتر است روی سنسور های چشمی یک سایبان کوچک نصب کنیم.