درب شیشه ای اتوماتیک چیست؟
درب خودکاری است که بدون استفاده از نیروی انسانی و با استفاده از سنسورهای چشمی به طور اتوماتیک باز و بسته شود.بارزترین مشخصه ی این درب برقی لت های شیشه ای و اپراتور بکار رفته در آن می باشد.
لازم به ذکر است که درب شیشهای برقی در اماکنی که رفت و آمد و یا میزان تردد در آن مکانها بسیار بالا است، دارای کاربرد وسیعی است.
استفاده از این درب هوشمند برقی موجب میشود تا مزایای بسیاری برای محیط زندگی و یا محیط کار شما فراهم گردد. از جمله مهمترین مزایای کاربرد این نوع از درب در ساختمانها میتوان به امنیت زیاد این در برقی اشاره کرد.
این نوع از درب اتوماتیک دورژانس را میتوان به نحوی برنامه ریزی و اجرا کرد که بتواند از یک سمت به صورت کاملا خودکار و با استفاده از چشمی درب اتوماتیک شیشهای، باز و بسته شود و از طرف دیگر نیز بتوان با استفاده از کد دستی و یا رمز و یا زنگ زدن، دستور باز و بسته شدن آن را صادر نمود.
استفاده از سیستم کارتخوان در دربهای اتوماتیک بسیار رواج پیدا کرده است واکثرا در ادارات از این سیستم استقبال می کنند.
درب به عنوان یک قسمت ارتباط دهنده در داخل و بیرون ساختمان از گذشته تا کنون همواره مورد توجه معماران بوده است.
در گذشته بیشتر یه درب های ورودی به عنوان تامین کننده ی امنیت ساختمان ها توجه می کردند اما امروزه علاوه بر ایمنی که درب ها می توانند برای داخل ساختمان ایجاد کنند زیبایی ظاهری آنها نیز بسیار مورد اهمیت می باشد. ورود درب های اتوماتیک شیشه ای به بازار توانست هم زیبایی را برای ظاهر ساختمان ها و هم امنیت را برای داخل ساختمان تامین کند .
انواع درب اتوماتیک شیشه ای دورژانس
درب اوماتیک شیشه ای کشویی
ین نوع درب اتومات جزو متداول ترین نوع از درب های برقی می باشد ، درب اتوماتیک کشویی دورژانس به صورت خطی و در راستای محور افقی باز و بسته می شود.
درب های کشویی به علت اشغال فضای کم همیشه مورد توجه طراحان بوده اند . درب های اتومات ریلی را می توان به دو صورت فریم دار و فریم لس طراحی و اجرا نمود ، هرچند نمونه ی بدون قاب دربهای هوشمند زیباتر و جذاب تر می باشد اما اگر از دربهای برقی کشویی در اماکن پر تردد استفاده می کنید که امکان برخورد افراد به لبه های درب زیاد می باشد بهتر است نوع فریم دار را برای درب خودکار انتخاب کنید چرا که شیشه های سکوریت از لبه ها بسیار حساس می باشند.
دربهای کشویی شیشه ای با توجه به عرض ورودی در چند مدل مختلف وجود دارند :
- درب های کشویی یک لنگه
- دربهای کشویی دو لنگه
- دربهای کشویی با سه لنگه
- دربهای کشویی چهار لنگه
دربهای شیشه ای ریلی هنگام باز شدن نیاز به بک لت ثابت دارند ، این لت می تواند دیوار و یا یک پنل شیشه ای باشد . بنابراین در ورودی هایی که چنین فضایی را ندارند نمی توان از دربهای ریلی وسط بازشو استفاده کرد و باز شدن درب یک طرفه یا به سمت چپ و یا به سمت راست می باشد.
درب اتوماتیک شیشه ای فریم لس
درب های اتوماتیک شیشه ای دارای یک ابعاد استاندارد می باشند اگر این ابعاد بزرگتر شود در دسته ی کارهای سفارش قرار می گیرد چرا که ابعاد شیشه سکوریت مصرفی ، نوع چشمی و حتی قدرت و تعداد موتور نیز تغییر می کند .
دورژانس ایمن فک یکی از بهترین شرکت های تولید کننده در زمینه ی ساخت و تولید دربهای اتوماتیک شیشه ای می باشد .
درب اتوماتیک کشویی جزو درب های متداول و رایجی می باشد که در بانک ، بیمارستان ، پاساژ ، مغازه و فروشگاه ها کاربری دارند.
مراکز تجاری و تفریحی به دلیل تردد بالایی که دارند از درب های برقی استفاده می کنند تا سرعت تردد افزایش پیدا کند ، همچنین نصب درب های هوشمند برقی در کاهش مصرف انرژی نقش به سزایی دارد.
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی
این نوع درب اتومات نیز همانند حالت کشویی در راستای محور x و به صورت خطی حرکت می کند. درب اتوماتیک تلسکوپی در مکان هایی که می خواهند بیشترین بازشوی درب را داشته باشند مورد استفاده قرار می گیرد زیرا این نوع درب برقی نسبت به حالت کشویی بازشوی بیشتری را در اختیار کاربران قرار می دهد.
درب های شیشه ای تلسکوپی در حالت معمول به صورت 3 لت و 6 لت می باشند که در حالت 3 لت ، 2 پنل شیشه ای متحرک بر روی پنل سوم شیشه ای که به صورت ثابت است قرار می گیرند ، در این حالت دو لت متحرک به یک سمت باز و بسته می شوند معمولا به این حالت نیمه تلسکوپی می گویند.
در حالت 6 لت نیز ، 2 لت ثابت وجود دارد که 4 پنل شیشه ای متحرک بر روی لت های ثابت قرار می گیرند با این تفاوت که پنلهای متحرک به طرفین باز می شوند ، معمولا به این حالت تمام تلسکوپی می گویند.
درب اتوماتیک کشویی تلسکوپی
درب اتوماتیک کشویی تلسکوپی نیز نوعی از درب های اسلایدینگ می باشد که به صورت افقی حرکت می کنند. درب های تلسکوپی می توانند به صورت فریم دار و یا بدون قاب ( فریم لس ) طراحی و اجرا شوند.
.درب های فریم لس از لحاظ زیبایی بسیار جذاب تر هستند و معمولا به علت نداشتن مانع در دید، طرفداران بیشتری دارند.
درب های نیمه تلسکوپی به یک سمت ( چپ یا راست ) حرکت می کنند.
درب اتوماتیک شیشه ای لولایی (سوئینگ )
درب اتوماتیک لولایی یک تفاوت عمده با سایر دربهای برقی شیشه ای دارد ، درب اتوماتیک لولایی یا سوئینگ همانند سایر دربهای اتومات ریلی برای حرکت لت های شیشه ای ندارد بلکه از یک جک تشکیل شده است.در واقع دربهای لولایی همانند سایر دربهای اتوماتیک دارای چشمی ، موتور و فریم می باشد ، تنها تفاوت آن در نوع حرکت لت ها می باشد که درون ریل حرکت نمی کنند.
درب اتوماتیک سوئینگ با توجه به عرض ورودی می تواند به صورت تک لنگه و یا دو لنگه باشد.اگر درب های لولایی به شکل تک لنگه باشند محدودیتی در چپ یا راست باز شدن آنها وجود ندارد همچنین در صورت دو لنگه شدن دربهای سوئینگ می توان باز شدن لنگه ها را طوری تنظیم کرد که یک لنگه موقع ورود و لنگه ی دیگر موقع خروج باز شود و یا در صورت تمایل هر دو لنگه به طور همزمان باز و بسته شوند
یکی از مزایایی که می توان برای این نوع درب برقی قائل شد می توان به این موضوع اشاره کرد که دربهای لولایی قدیم با هرجنسی که هستند را با نصب یک اپراتور می توان به درب برقی تبدیل کرد. بدین ترتیب با کمترین هزینه می توان صاحب یک درب هوشمند برقی شد.
درب اتوماتیک شیشه ای کرو
این نوع درب برقی عملکردی شبیه به درب های کشویی دارد در واقع درب اتوماتیک کرو دورژانس همان دربهای اسلایدینگ می باشد با این تفاوت که ریل آن خم شده است. درب های اتوماتیک قوسی به صورت 2 لت و 4 لت شیشه ای خمیده وجود دارند که در نوع 4 لت خمیده شیشه های متحرک به پشت شیشه های ثابت می روند
درب های شیشه ای منحنی به دلیل حالت قوسی که دارند برای ساختمان های با نمای منحنی بسیار مناسب می باشند و جلوه ی زیبایی برای چنین ساختمان هایی دارند ، درب های برقی کرو به دلیل شیشه و ریل های خمیده ای که دارند قیمت بالاتری نسبت به حالت اسلایدینگ دارند ولی نسبت به دربهای شیشه ای گردان قیمت مناسب تری دارند به همین دلیل برای کارفرمایانی که دارای محدودیت قیمت هستند ولی می خواهند از دربهای اتوماتیک برقی استفاده کنند این مدل درب خودکار پیشنهاد می شود.
درب اتوماتیک شیشه ای (curve) می تواند به صورت فریم دار و فریم لس طراحی و اجرا شود .در صورت فریم دار بودن می توان از فریم های رنگی که متناسب با نمای ساختمان می باشد استفاده کرد. این فریم ها از جنس استیل و یا فولاد ضد زنگ می باشند
شیشه های استفاده شده در دربهای منحنی از جنس سکوریت نشکن می باشد که مقاومت خوبی در برابر ضربه و تغییرات دمایی دارند
درب اتوماتیک شیشه ای منحنی کرو
دربهای شیشه ای منحنی مناسب ساختمان هایی می باشد که حالت قوسی دارند .در این نماها مناسب ترین درب می تواند دربهای شیشه ای قوسی باشد که جذابیت ساختمان ها را چندین برابر می کند.دربهای منحنی همان درب های اسلایدینگ می باشند با این تفاوت که ریل دربهای کشویی خمیده هستند و لت های شیشه ای درون این ریل های خمیده حرکت می کنند.
دربهای شیشه ای کرو نیز همانند دربهای اسلایدینگ می توانند به صورت فریم دار و فریم لس طراحی شوند. البته نوع فریم لس زیبایی بیشتری نسبت به نوع قاب دار دارد .ولی شما می توانید در نوع قابدار جهت هماهنگی درب با ساختمان از قاب رنگی متناسب با نمای ساختمان استفاده نمایید.
.
درب اتوماتیک شیشه ای گردان
این نوع درب برقی که به نام های درب اتوماتیک ریواوینگ و چرخشی نیز شناخته می شود جزو دربهای گران قیمت برقی می باشد درب اتوماتیک گردان دورژانس بیشتر جنبه ی لوکس و لاکچری دارد و در اماکنی نظیر هتل ها و مراکز تجاری مهم نصب می شود. طراحی درب اتوماتیک ریولوینگ طوری است که به طور همزمان هم باز است هم بسته ، به همین دلیل کمترین هدر رفت انرژی را در بین درب های برقی به خود اختصاص داده است .
درب های اتوماتیک چرخشی دارای چند باله می باشد که با توجه به کاربری درب اتومات می توان از هریک از مدلها استفاده کرد.درب های گردان دو باله و 3 باله عرض ورودی بیشتری را دارند و مناسب فضاهایی می باشد که افراد هنگام تردد با خود وسایلی مانند چمدان و ساک دستی به همراه دارند.
سرعت حرکت درب اتوماتیک ریولوینگ نیز همانند سایر درب های برقی قابلیت تنظیم دارد و می توان با توجه به میزان تردد و نوع کاربری آن سرعت را کنترل کرد.رنگ فریم درب های شیشه ای گردان را می توان متناسب با نمای ساختمان انتخاب کرد ، جنس فریم ها از استیل ضد زنگ می باشد که در برابر رطوبت مقاومت کافی را داشته باشند
درب اتوماتیک شیشه ای تاشو
درب اتوماتیک شیشه ای تاشو در مکان های کم عرض کاربرد بیشتری دارد چرا که هنگام باز شدن کمترین فضای لازم را اشغال می کنند به طوریکه از یک ورودی با عرض 100 سامتی متر با نصب درب اتوماتیک تاشو تنها 10 در صد اشغال می شود و 90 درصد مابقی در اختیار کارفرما قرار می گیرد.
ساختار درب اتوماتیک فولدینگ شبیه به درب های لولایی می باشد با این تفاوت که لت های شیشه ای درب برقی فولدینگ از وسط به دو بخش تقسیم شده اند و این دو بخش توسط لولا به یکدیگر متصل شده اند طوریکه هنگام باز شدن درب ، این دو بخش بر روی یکدیگر قرار می گیرند .درب اتومات آکاردئونی با توجه به عرض دهنه ی ورودی می تواند به یک سمت و یا به هر دو سمت دیوار جمع شود.
از دربهای برقی تاشو در مکان هایی همچون بیمارستان،داروخانه ها و مراکز درمانی که تردد بالایی دارند می توان استفاده کرد همچنین ورودی هایی که عرض خیلی کمی دارند و امکان نصب برای درب های برقی دیگر نمی باشد از این مدل بهره مند می شوند.