امروزه با پیشرفت فناوری درب های معمولی و ساده جای خود را به درب برقی داده اند. این درب ها با استفاده از حسگرهای حرکتی و ریموت ها باز و بسته می شوند. درب های برقی در شکل های گوناگون ساخته می شود و مواد سازنده آن ها با یک دیگر متفاوت است. نگهداری این درب ها شرایطی دارد. تمیز کردن درب برقی از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه به نکاتی در مورد طریقه نگهداری و تمیز کردن این درب ها خواهیم پرداخت.
برای این که از خراب شدن درب برقی جلوگیری کنید و هزینه های آن را کاهش دهید بهتر است نکاتی را در مورد نحوه ی نگهداری و تمیز کردن درب برقی بدانید. در فصل تابستان این درب بیش تر از مواقع دیگر باز و بسته می شود و بیش ترین رفت و آمد در این فصل است. هم چنین در فصل پاییز و زمستان به دلیل شرایط هوایی و سرد بودن هوا نیازمند توجه ویژه است.
در فصل سرما به دلیل سرد بودن هوا، جک درب برقی به سختی کار می کند. بنابراین لازم است شما اقداماتی را جهت حفظ این درب ها انجام دهید. یکی از این اقدامات روغن کاری درب است. برای این کار باید روغن را روی لولای در و بلبرینگ بریزید. با این کار از زود خراب شدن درب جلوگیری می کنید و عمر آن را افزایش می دهید.
با روغن کاری فشار وارده بر موتور برق را کم می کنید و این امر موجب می شود تا راحت تر و روان تر کار کند. هم چنین روغن کاری آن باعث می شود که درب هنگام باز و بسته شدن صدا ندهد. علاوه بر آن، از گریس هم می توانید برای روان شدن انواع درب برقی استفاده کنید؛ چرا که موادی مثل گریس از ورود رطوبت جلوگیری می کند. با این حال توصیه ما استفاده از روغن به جای گریس است زیرا گریس می تواند روغن را در خود حل می کند.
بازه های زمانی مناسب برای تمیز کردن انواع درب های برقی
از آن جایی که ممکن است حتی بهترین در برقی در معرض باد و باران قرار بگیرد، گرد و غبار را به راحتی به خود جذب می کند. بنابراین نگهداری مناسب، تعمیر به موقع و تمیز کردن درب برقی در حفظ آن بسیار لازم است. برای کارکرد بهتر آن لازم است که به تمیز کردن این درب ها اهمیت دهید و هر 6 ماه یک بار یا حداکثر سالی یک بار برای تمیز کردن آن اقدام کنید. توجه داشته باشید که اگر مدت زمان تمیز کردن آن به طول انجامد، پاک کردن آلودگی و کثیفی ها از سطح آن سخت می شود.
تمیز کردن درب های برقی بسته به نوع درب و یا جنس آن می تواند متفاوت باشد. برخی از آن ها از جنس شیشه هستند مانند درب های اتوماتیک ریلی موجود در ورودی فروشگاه ها، بیمارستان ها و …
برخی دیگر نیز از جنس فلزی هستند مانند نمونه هایی که بر روی آن جک های بازویی نصب می گردد و یا برخی دیگر از درب های برقی ریلی و … . پس می توانید نوع ماده شستشو را با توجه به جنس درب و سازگار با آن انتخاب کنید.
وسایل مورد نیاز برای تمیز کردن درب برقی
برای شستشوی این درب، به وسایلی مانند مواد شوینده مناسب، اسفنج نرم، آب گرم و برس نرم نیاز دارید. در ادامه نکاتی را در مورد نحوه ی شستشو درب بیان خواهیم کرد.
مراحل تمیز کردن درب های اتوماتیک
قدم اول: ابتدا درب را کامل بسته و تا پایان شستشو هم آن را بسته نگه دارید.
قدم دوم : مواد شوینده را درون آب گرم بریزید. سپس یک اسفنج نرم را درون محلول فرو برده و درب را به کمک آن تمیز کنید. در این صورت به راحتی گرد و غبار و آلودگی ها از سطح آن پاک می شود.
قدم سوم : یک ظرف اسپری را پر از این محلول کرده و به درب اسپری کنید. سپس با استفاده از اسفنج بر روی درب بکشید. این حرکت را به صورت بالا و پایین به وسیله اسفنج انجام دهید.
قدم چهارم : الان نوبت آن است که با استفاده از یک شلنگ درب را بشویید. شلنگ را در حالتی نگه دارید که به نقاط برجسته درب فشار آب وارد شود تا کاملا تمیز شوند. دقت داشته باشید که آب به موتور درب نخورد زیرا موجب بروز مشکل خواهد شد.
قدم پنجم : حال وقت آن است که درب را خشک کنید. شما می توانید با استفاده از یک دستمال نرم و پاکیزه به تمیز کردن درب برقی پارکینگ بپردازید.
قدم ششم : در پایان هنگامی که درب کاملا خشک شد، آن را باز و بسته کنید تا مطمئن شوید درب روان باز و بسته می شود.
مقالات مرتبط: آموزش نصب چشمی درب پارکینگ
نکات ضروری در شستشوی درب برقی
توجه داشته باشید از مواد شیمیایی که خواص اسیدی و بازی قوی دارند، به هیچ وجه برای تمیز کردن درب برقی استفاده نکنید. مواد شیمیایی قوی می توانند باعث خورده شدن فلز و به مرور موجب از بین رفتن آن شوند. در نتیجه برای شستشو درب برقی از مواد شیمیایی ملایم تری استفاده کنید.
شاید برای شما عجیب باشد که تمیز نکردن درب موجب عملکرد نادرست آن خواهد شد. گرد و غبار و کثیفی برای این دستگاه ها موجب ایجاد مشکل در آن ها می شود. شاید در نگاه اول باران، آلودگی هوا و … بی ضرر به نظر برسند، در صورتی که این گونه نیست. این آلودگی ها به مرور و با گذشت زمان به درب آسیب می زنند.