در هنگام خرید جک درب پارکینگ این سوال ایجاد می شود که آیا قفل برقی برای درب پارکینگ نیاز است یا خیر؟ و اگر نیاز است به چه دلیل است؟ مگر جک درب پارکینگ قدرت بالایی ندارد پس چرا باید هزینه اضافه کرد و از قفل برقی استفاده نمود.
قبل از اینکه وارد بحث استفاده یا عدم استفاده از قفل برقی برای درب پارکینگی ریموتی شویم باید جک های پارکینگی را بررسی کنیم که چقدر قدرت دارند و مقاومت آنها در مقابل فشار چقدر است.
در حال حاضر اکثر جکهای ایرانی و خیلی از ایتالیایی ها قدرتی معادل 300 تا 350 کیلوگرم در هر بازو دارند و این قدرت در دو بازو 600 تا 700 کیلوگرم می شود.
چرا باید از قفل برقی برای جک درب پارکینگ استفاده کرد؟
به فرض نصب صحیح و استفاده از حداکثر قدرت، کمتر کسی بتواند درب پارکینگ را تکان دهد. اما اینجا چند نکته وجود دارد که می بایست به آنها نیز توجه نمود که به همین دلایل می بایست از قفل برقی برای درب پارکینگ استفاده نمود.
مستحکم نبودن پایه های جک پارکینگی
تخمین زده می شود بیش از 30 درصد جکهای پارکینگی نصب شده در تهران مشکل ضعف در پایه ها را دارند. بیشتر این مشکلات نیز در ساختمانهایی که از ابتدا جک پارکینگی را تعبیه نکرده اند دیده می شود. در این گروه از ساختمانها، درب با فشار خیلی کمتر از 600 کیلوگرم باز شده و راه را برای سارقان باز میکند.
علت این مشکل در استفاده نکردن از یراق تقویتی برای مهار پایه هاست که می بایست توسط نصاب انجام می پذیرفت. البته در خانه های نوساز جانمایی و تعبیه پلیت باید توسط کارفرما انجام شود.
نصب غیر صحیح
با اینکه حساب نصابهای حرفه ای با نصاب این داستان جدا است اما باید بپذیریم نصب غیر صحیح تا چه حد در ضعف سیستم تاثیر میگذارد. در صورت نصب جک درب پارکینگ به صورت غیر اصولی ممکن است بر اثر زاویه اندک بازو روی درب از تمام توان بازوها استفاده نشود و در نتیجه درب با فشار دست باز شود.
این مورد هم یکی از موارد شایعی است که ما در نصب جک بر روی درب پارکینگ مشاهده کرده ایم که اگر در همین ها نیز قفل برقی نصب شود تا حدود بالایی درب ورودی پارکینگ مطمئن خواهد شد.
جک های ضعیف یا دارای فیوز مکانیکی
گروهی از جکهای پارکینگی ذاتا ضعیف هستند و نصاب هر طوری که نصب کند می توان آن را با فشار باز کرد. به طور مثال جک زومر آلمان یا نمونه داخلی آن حتما نیاز به قفل برقی دارند.
برخی دیگر از جکها نیز هستند که گیربکس شان به گونه ای طراحی شده تا در صورت فشار مضاعف قطعه ای داخل یا خارج جک بشکند و مانع از خسارتهای زیاد در بازو شود. در این گونه سیستم ها نیز حتما باید از قفل برقی استفاده کرد.
فشار با دیلم یا خودرو
اگر جک پارکینگی در بهترین شرایط نیز نصب شده باشد و حداکثر فشار روی درب آمده باشد باز هم سارقان از روش هایی برای باز کردن درب استفاده میکنند. یکی از این کارها استفاده از میله آهنی و دیلم است که میان درب میگذارند و به این وسیله درب را تا جایی باز می کنند که یک نفر بتواند از آن عبور کند.
نصب اصولی قفل برقی بر روی درب پارکینگ
در خیلی جاها دیده شده که نصابها قفل ساده را از روی درب پارکینگ باز کرده و نمونه برقی را جایگزین آن میکنند. یعنی قفل را درست وسط درب نصب میکنند.
این نوع نصب کمک زیادی به ارتقاء امنیت ساختمان نمی کند. چرا که نصب قفل برقی وسط درب باعث می شود که درب چند سانتیمتری باز شود و در آنجا درب را قفل کند که به دلیل همزمان نبودن فشار جک و قفل، این نوع نصب توصیه نمیشود.
برای ایجاد بهترین امنیت برای درب پارکینگ می بایست خود قفل روی لنگه ی رویی درب نصب شده و زبانه آن روی چهارچوب قرار گیرد تا قفل برقی در کنار فشار جک ایمنی شگفت انگیزی برای ساختمان ایجاد کند.