روغنکاری جک درب پارکینگ به منظور حفظ عملکرد بهینه و افزایش طول عمر آن بسیار مهم است. در اینجا نحوه انجام این کار برای جکهای پارکینگ بهطور کلی آورده شده است. توجه داشته باشید که همیشه باید به دستورالعملهای سازنده جک خاص خود توجه کنید، زیرا ممکن است برخی جزئیات متفاوت باشد.
مراحل روغنکاری جک درب پارکینگ
1. آمادهسازی ابزار و مواد مورد نیاز
- روغن مناسب: از روغن سبک و با کیفیت که مخصوص قطعات متحرک و فلزی است استفاده کنید. معمولاً روغنهای سبک ماشین یا اسپریهای روانکننده مناسب هستند.
- پارچه تمیز: برای تمیز کردن قطعات و پاک کردن روغن اضافی.
- دستکش: برای محافظت از دستان خود در برابر روغن و آلودگی.
2. ایمنی اولویت دارد
- قطع برق: پیش از هرگونه عملیات روغنکاری، برق سیستم جک را قطع کنید تا از هرگونه حرکت ناگهانی جلوگیری شود.
- استفاده از دستکش: دستکش بپوشید تا از دستهای خود در برابر روغن و آلودگی محافظت کنید.
3. تمیز کردن جک و قطعات متحرک
- تمیز کردن اولیه: ابتدا با استفاده از پارچه تمیز، گرد و غبار و آلودگیهای روی جک و قطعات متحرک آن را پاک کنید. این کار از ورود آلودگیها به داخل جک هنگام روغنکاری جلوگیری میکند.
- بررسی قطعات: بررسی کنید که هیچ گونه زنگزدگی یا خوردگی روی قطعات وجود نداشته باشد. اگر زنگزدگی وجود دارد، باید قبل از روغنکاری آن را با ابزار مناسب پاک کنید.
4. روغنکاری جک
- مکانهای مناسب برای روغنکاری: معمولاً نقاط روغنکاری شامل مفاصل جک، محل اتصال به براکتها و قطعات متحرک است. این نقاط را با دقت روغنکاری کنید.
- مقدار روغن: مقدار زیادی روغن استفاده نکنید؛ چند قطره روغن کافی است. روغن را بهآرامی و بهطور یکنواخت روی قطعات بمالید.
- پخش کردن روغن: پس از ریختن روغن، با حرکت دادن دستی قطعات، روغن را بهخوبی پخش کنید تا تمامی قسمتهای متحرک بهخوبی روان شوند.
5. پاک کردن روغن اضافی
- پاک کردن اضافات: بعد از روغنکاری، روغن اضافی را با پارچه تمیز پاک کنید تا از چکه کردن آن روی زمین یا دیگر قطعات جلوگیری شود.
- بررسی نهایی: مطمئن شوید که همه قسمتهای روغنکاری شده تمیز و روان هستند.
6. بررسی عملکرد جک
- بازگرداندن برق: برق جک را وصل کنید و درب پارکینگ را چندین بار باز و بسته کنید تا مطمئن شوید که جک بهطور روان و بدون هیچ گونه صدای اضافی یا مقاومت غیرعادی کار میکند.
- تنظیمات نهایی: اگر احساس کردید که جک بهدرستی کار نمیکند، تنظیمات لازم را انجام دهید یا در صورت نیاز، روغنکاری را دوباره بررسی کنید.
نکات مهم
- روغنکاری منظم: جکهای درب پارکینگ باید بهطور منظم روغنکاری شوند. بهتر است هر 6 ماه یک بار یا بر اساس توصیه سازنده، این کار را انجام دهید.
- عدم استفاده از گریس: از گریس یا روغنهای سنگین استفاده نکنید زیرا ممکن است بهجای روانسازی، باعث جذب گرد و غبار و آلودگی شود.
- توجه به شرایط محیطی: در محیطهای گرد و غبار، نمکی یا مرطوب، نیاز به روغنکاری بیشتر است.
انجام این مراحل ساده به شما کمک میکند تا جک درب پارکینگ خود را در بهترین وضعیت کاری حفظ کرده و عمر مفید آن را افزایش دهید.
لازم است هر چند وقت یکبار جک درب پارکینگ خود را بررسی کنید تا در صورت نیاز آن را روغن کاری نمایید. جک درب پارکینگ به علت تعدد استفاده از آن و ایجاد اصطکاک بین اجزاء، زیاد دچار خشکی میشود. هنگامی که جک دچار خشکی شود، حرکت آن نرم و راحت نبوده و عملکرد آن مختل خواهد شد. این اتفاق در فصلهای سرد سال بیشتر اتفاق میافتد. زیرا دمای هوا به خشک شدن جک پارکینگ سرعت خواهد داد. با ما همراه باشید تا با نحوه روغن کاری جک درب پارکینگ آشنا شوید.
خشک شدن قطعات داخلی جک درب پارکینگ چندین نشانه دارد. یکی از آنها، شنیدن صداهای عجیب به هنگام باز و بسته شدن درب پارکینگ است. یکی دیگر از نشانههای خشک شدن جک، کند شدن آن به هنگام باز یا بسته کردن درب پارکینگ است. به طوری که گویا درب پارکینگ سنگینتر از همیشه شده است.
در صورت مشاهده هرکدام از این موارد لازم است تا به سرعت جک را بررسی نموده و در صورت نیاز آن را روغن کاری کنید. اگر روغن کاری جک درب پارکینگ به موقع اتفاق نیفتد جک از کار افتاده و نیازمند تعمیر و تعویض میشود.
در ابتدا لازم است توجه بفرمایید که روغن کاری جک درب پارکینگ کاری تخصصی بوده و بهتر است توسط افراد بیتجربه انجام نگیرد. اگر تجربه کافی را در زمینه شناخت قطعات جک درب پارکینگ دارید، مراحل زیر را برای گریس کاری جک انجام دهید:
تمام روغنهای موجود در بازار که برای چرب کردن قطعات استفاده میشوند را میتوان برای روغنکاری جک درب پارکینگ به کار برد. بهتر است پیش از انتخاب نوع روغن و انجام روغنکاری جک درب پارکینگ با یک فرد باتجربه مشورت نمایید تا انتخاب درستتر و بهتری داشته باشید.