سیم کشی صحیح جک بازویی تاثیر بسزایی در کارایی درب بازویی دارد. پس از این که از باز یا بسته کردن دستی درب خسته شدید، احتمالاً ایده خوبی است که درب پارکینگ خود را اتوماتیک کنید. بهترین زمان برای اتوماتیک سازی درب، قبل از آسفالت کاری یا بتن کاری است.
البته پس از سفت کاری و برقراری یک سطح سخت هم چنان می توانید، یک درب برقی نصب کنید.
تقسیم برق به جک برقی به چند روش مختلف انجام می گیرد:
1. قبل از این که سطح سخت (آسفالت یا کاشی کاری) تکمیل شود، یک لوله را از زیر راهرو بگذرانید.
2. مجرایی در کناره مسیر ورودی در نظر بگیرید.
3. مجرایی در کناره مسیر خروجی در نظر بگیرید.
عبور کانال سیم ها از زیر مسیر عبور جک بازویی
نصب لوله برای گذراندن سیم ها در زیر راهرو قبل از آن که سطح سخت کار شود، مقرون به صرفه ترین گزینه است. هنگامی که دسترسی مناسب را دارید، ایده خوبی است که چند لوله در هر طرف درب بازویی نصب کنید. این کانال ها نه تنها می توانند برای سیم کشی جک بازویی مورد استفاده قرار بگیرند بلکه در صورت نیاز از کانال ها برای گذراندن خط آب پاش نیز می توان استفاده کرد. البته شما هیچ گاه نمی خواهید که خط آب پاش و برق ولتاژ بالا را در یک کانال قرار دهید.
حفاری در زیر درب بازویی
دسترسی به زیر درب بازویی را می توان با استفاده از یک دستگاه حفاری انجام داد. این روش ممکن است گران تر باشد اما بهترین وسیله پس از ریختن بتن است. اگر تا به حال با ابزار آلات کنده کاری سنگین کار نکرده اید، می توانید شخصی را برای این منظور استخدام کنید. در بسیاری از ساختمان هایی که نیاز به کنده کاری می باشد، در حالت کلی برای پایه عقب نیاز است تا از لولای درب 20 سانتی متر به سمت خارج و به ارتفاع 25 سانتی متر فضا در نظر گرفته شود.
سوراخ کاری و سیم کشی جک بازویی
در ساختمان های نوساز که مسیر سیم کشی در نظر گرفته شده است، کار بسیار راحت تر است و انرژی و زمان کم تری صرف این کار می شود اما ما فرض را می گذاریم بر حالتی که تدبیری برای این مورد اندیشیده نشده است. در این حالت نوع سیم کشی جک بازویی به این صورت می باشد که مدار فرمان به هر بازو یک کابل 3 در 1.5 از مدار کنترل به فلاشر یک کابل 2 در 0.75 و از مدار کنترل به هر کدام از چشمی ها یک کابل 2 در 2 تلفنی باید در نظر گرفت. برای سوراخ کاری ها و تعبیه مسیر سیم کشی بهتر است تا از یک گرد بر روی مته دریل استفاده نمود تا کار تمیز تر انجام گیرد.
برق کار شما باید یک منبع تغذیه متناسب با درب بازویی شما را به یک طرف ورودی بیاورد تا جک بازویی شما را تغذیه کند. مرکز کنترل به وسیله یک ولتاژ متناوب 220 ولت و 50 هرتز تغذیه شده و کابل تغذیه به ترمینال های 220 ولت وصل می شود. استفاده از یک فیوز مینیاتوری بین برق شهر و ترمینال های تغذیه برد پیشنهاد می شود. لازم به ذکر است قبل از سیم بندی مدار فرمان، فتوسل و لوازم جانبی از قطع بودن ولتاژ ورودی 220 ولت مطمئن شوید.
شما برای راه اندازی یک جک بازویی به کابل های کنترلی بین خانه و درب برقی نیاز دارید. اگر به فکر استفاده از یک کابل کنترلی هستید، می تواند عاقلانه باشد که یک جفت کابل CAT 5 را بین خانه و ورودی سیستم قرار دهید. این برای اکثر سیستم های اینترکام صوتی و تصویری کافی خواهد بود و هزینه کابل، حداقل است.
بهتر است مدار کنترلی کنار درب بازویی و در نزدیکی برق ورودی نصب شود تا نیاز به سیم کشی زیادی نباشد. هم چنین مورد انتظار است تا در فاصله 150 تا 160 سانتی متری زمین نصب شده باشد. موقعیت نصب مدار کنترلی باید به گونه ای باشد تا در صورت باز شدن درب، برخوردی بین آن ها صورت نگیرد یا درب در حالت باز مانع دسترسی به مدار نشود.
بازو ها نیز در صورتی که درب به سمت داخل باز می شود، در ارتفاع 100 تا 120 سانتی متری و در صورتی که درب بیرون بازشو است، در نقطه ای مناسب در بالای درب نصب می شوند. توجه داشته باشید تا محل نصب بازو ها روی درب از استحکام لازم برخوردار باشد.
پس قبل از نصب جک پارکینگ، لوله خرطومی های سیم جک سمت راست، جک سمت چپ، چشمی سمت راست، چشمی سمت چپ، فلاشر و برق ورودی به باکس کنترل سیستم می بایست قبل از انجام نازک کاری پیش بینی و نصب گردد.
در آخرین مرحله از نصب، کابل را از یک سو به بازو ها و چشمی ها و فلاشر وصل کرده و از سوی دیگر سیم ها را به ترمینال های مدار فرمان متصل می کنیم. هر دو درب را نیمه باز کرده و از حالت خلاص خارج می کنیم و ورودی برق را متصل می کنیم. برنامه های مربوط به زمان بندی عملکرد هر دو بازو، مدت زمان بسته شدن درب به صورت اتوماتیک و اختلاف زمان های موجود را بررسی می کنیم و در آخر به وسیله ریموت چک می کنیم تا مطمئن شویم که جک بازویی به درستی عمل می کند و سیم کشی به طور صحیح صورت گرفته است.