بر اساس قانون پاسکال فشار وارده بر هر نقطه از یک مایع محبوس به طور مساوی در تمام جهات انتقال می یابد و با نیروی مساوی بر روی سطوح مساوی اثر می گذارد . اساس سیستم های هیدرولیکی که در بسیاری از محصولات درب اتوماتیک برای تردد های نامحدود استفاده می شود در حقیقت بر پایه این قانون ساخته شده اند . در ابتدای امر سیستم های هیدرولیکی آبی اختراع شدند و به دلیل مشکلات زیاد از چرخه ی تولید حذف شدند و سپس سیستم های هیدرولیکی روغنی در صنعت به طور وسیعی مورد استفاده قرار گرفت . فنی که انتقال و تبدیل نیرو را توسط مایعات انجام دهد ، هیدرولیک نامیده می شود .
روغن به کار رفته در سیستم هیدرولیک نیز روغنی است که مورد استفاده آن تنها در سیستم انتقال نیروی هیدرولیک بوده و ضمناً باید در فشارهای بالا مقاوم بوده و خواص شیمیایی و فیزیکی خود را از دست ندهد . از روغن هیدرولیک برای انتقال فشار پمپ هیدرولیک برای حرکت سیستم استفاده می شود . افزایش عمر قطعات و کاهش میزان استهلاک آنها ، به دلیل استفاده از روغن در داخل سیستم های درب اتوماتیک و راهبند هیدرولیکی از مزیت های این سیستم به شمار می رود .
مزیت های سیستم الکترو هیدرولیکی
تولید و انتقال نیروهای عظیم با توان های بالا توسط قطعات کوچک هیدرولیکی
فشار یکنواخت و غیر پله ای و قابلیت استفاده برای دفعات مکرر و بالا
انعطاف پذیری و مهار آسان
دوام بالا و امکان بررسی و کنترل آسان سیستم توسط تعدادی حرارت سنج و فشارسنج
امکان تنظیم دقیق و پیوسته دور دستگاه ، تنظیم سرعت در خلال کار بدون توقف ، بازه تبدیل دور نامحدود ، امکان تعویض جهت حرکت با سرعت زیاد و دقت بالا در تغییر جهت ها و سرعت ها
معایب سیستم الکترو هیدرولیکی
فشار وارده در سیستم های هیدرولیکی بالا می باشد و به همین دلیل باید سیستم به دقت آب بندی شده باشد
قیمت تمام شده ی بالاتر نسبت به سیستم مکانیکی
به دلیل حساسیت بسیار زیاد سیستم های هیدرولیک وجود کوچکترین جسم خارجی و ناخالصی در داخل سیستم باعث خرابی چرخه کارکرد می شود
حساسیت روغن ها به دما و پایین آمدن دقت سیستم در اثر داغ شدن
کارایی مطلوب سیستم هیدرولیک، بازده ، دوام آن وابسته به تناسب سیال به کار رفته با سیستم مورد نظر است . آب سبب خوردگی سطوح فلزی می شود و نیز گرانروی آن پایین است و به همین دلیل آب بندی اجزای سیستم هیدرولیک آبی دشوار است و روان کاری اجزای متحرک پمپ ها یا موتورهای هیدرولیکی آبی به خوبی انجام نمی پذیرند و در نتیجه زود خراب می شوند .
اما در مورد روغن ، خطر خوردگی نزدیک صفر است و خاصیت روان کاری دارد و نیز می توان تا حد زیادی از نشتی سیستم جلوگیری کرد . هرگاه در سیستم هیدرولیک از روغن رقیق تر استفاده شود به علت کم شدن فشار راندمان پمپ پایین آمده و درجه حرارت بالا می رود . همچنین روغن هیدرولیک رقیق از گوشه و کنار مجاری روغن به بیرون نشت کرده و موجب خرابی پمپ می گردد . هرچند انتخاب لزجت مناسب برای روغن هیدرولیک به نوع سیستم هیدرولیک بستگی دارد ولی به طور کلی می توان گفت که مقدار لزجت کمتر بهتر است زیرا اتلاف اصطکاکی و جریانی ناچیز خواهند شد و عملیات کنترلی با بالاترین دقت انجام خواهد گرفت . هرچند لزجت کم می تواند سبب ازدیاد نشتی و کاهش قابلیت روانکاری روغن شود ولی به دلیل ایجاد افت فشار کمتر در خطوط لوله (اصطکاک کمتر) بر روغن های با گرانروی کم ترجیح داده می شوند .
به طور کلی در انتخاب روغن سیستم کارکرد باید به دو نکته دقت کرد :
۱) قابلیت روانکاری کافی روغن برای به حداقل رساندن فرسایش
۲) به حداقل رساندن نشتی از سیستم
چرا برای اتوماسیون درب های اتوماتیک و راهبند از سیستم های الکتروهیدرولیک را انتخاب کنیم؟
با توجه به مطالب بالا سیستم های درب اتوماتیک و راهبند هیدرولیک قابل اطمینان تر، بادوام تر، دارای قابلیت قفل سرخود self locking ، کار کردن آسان تر بر روی آنها، سریع ترند، قابلیت انجام کار بیشتری را دارند و نیاز به تعمیرات کمتری دارند . درب بازکن های اتوماتیک الکتروهیدرولیک قابلیت کارکردن در میزان ترددهای بسیار بالا را دارا می باشند و می توانند حرکت سریع و روان درب های بسیار بزرگ و سنگین را به خوبی میسر سازند.
شرکت فنی مهندسی دورژانس با 27 سال سابقه درخشان در زمینه فروش،نصب و تعمیر انواع جک های هیدرولیکی ایرانی و خارجی و نماینده انحصاری محصولات ایتالیا در ایران مفتخر است که بصورت 24 ساعته در حال خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.
شما میتوانید از طریق وبسایت ما با محصولات ما و تیم دورژانس یبیشتر آشنا شوید و همچنین جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان دورژانس با شماره زیر تماس بگیرید:
69 33 00 91 -021