معرفی کرکره برقی و اجزای تشکیل دهنده آن
کرکره های برقی نوعی از درب های اتوماتیک می باشند که ویژگی های بسیاری مانند محافظت از حریم خصوصی، زیبایی ظاهری و صرفه جویی در مصرف انرژی را فراهم می کنند. افراد می توانند کرکره برقی را بر روی پنجره خود در خانه و محل های تجاری نصب نمایند.
این کرکره ها از ورق آلومینیوم ساخته شده اند و همچنین می تواند از ساختمان در برابر آتش محافظت نمایند. کرکره های برقی شامل اجزای مختلفی می باشند که کار کردن این اجزا در کنار هم می تواند در نهایت منجر به باز و بسته شدن درب به صورت اتوماتیک و با استفاده از ریموت گردد.
از جمله این اجزا می توان به مواردی مانند تیغه کرکره برقی، محفظه کرکره برقی، رول کرکره برقی، ریل کرکره برقی، ریموت کرکره برقی، کنترل پنل کرکره برقی و کپس کرکره برقی اشاره کرد. آموزش نحوه کپس زدن کرکره برقی مبحثی است که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم اما در ابتدا نیاز است تا در رابطه با ویژگی های کرکره برقی اطلاعاتی را کسب نماییم.
برخی از ویژگی ها و امکانات کرکره برقی
رنگ و تنوع بالا: مطابقت رنگ کرکره پنجره با رنگ داخلی خانه ضروری است. اکثر رنگ های استاندارد موجود در بازار مطابقت مناسبی با دکوراسیون داخلی ندارد. برخی از شرکت ها در بازار موجود هستند که طیف رنگی سفارشی را ارائه می دهند. مشتریان می توانند به راحتی رنگ مورد علاقه خود را از این طیف عظیم مجموعه رنگ انتخاب کنند. این کرکره ها در رنگ های متنوعی نیز موجود هستند.
سیستم های خودکار: در مکان های تجاری، تنظیم پنجره در ساعات کار غیرممکن است. سیستم های کرکره برقی دارای امکانات کنترل از راه دور خودکار هستند. بنابراین، نیازی به کار کردن دستی با کرکره های برقی نیست، فقط با فشار دادن دکمه از راه دور و تنظیم آن به صورت خودکار می توان بالا و پایین رفتن کرکره ها را انجام داد. همه این ریموت های اتوماتیک بی سیم هستند و دارای نمایشگر دیجیتالی می باشند.
سیستم جلوگیری از ورود نور خورشید: نور خورشید برای بدن انسان مفید است اما اشعه خورشید حاوی اجزای ماورا بنفش است که برای بدن مضر می باشد. در طول تابستان جلوگیری از تابش شدید نور خورشید از بیرون چالش برانگیز است و می تواند بر بدن انسان تأثیر منفی بگذارد. کولر گازی همیشه قادر به تأمین هوای خنک نیست زیرا نمی تواند با مقدار زیادی از نور خورشید که از طریق پنجره ها می آید تنظیم شود.
کرکره برقی از فضای داخلی اتاق در برابر تابش شدید آفتاب محافظت می کند. این درب ها دارای فناوری جدید حسگر نور خورشید می باشند. کرکره برقی به تازه نگه داشتن دمای اتاق کمک می کند و دما را به طور خودکار تنظیم می نماید.
معرفی کپس کرکره برقی
یکی از متعلقاتی که در کرکره های برقی به کار برده می شود کپس می باشد. کپس ها در انتها و ابتدای تیغه برقی نصب می گردند و در واقع به عنوان محافظی برای این تیغه ها مورد استفاده قرار می گیرند. کپس ها باعث می شوند تا تیغه ها از حرکات عرضی جلوگیری نموده و این تیغه ها درون ریل ها گیر نکنند.
کپس های کرکره برقی را از جنس پلاستیک ABS می سازند. ABS از جمله پلیمرهای ترموپلاستیک می باشد که که از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار بوده و قیمت مناسبی نیز دارد به همین دلیل در صنعت پلاستیک مورد استقبال زیادی قرار گرفته است.
کپس ها به دلیل پلیمر مورد استفاده در ساختارشان قابلیت شکل پذیری بالایی داشته و در مقابل عوامل شیمیایی مختلف مقاومت بالایی از خود نشان می دهند. مقاومت کششی این قطعات بسیار بالا بوده و همچنین از سختی سطحی بالایی برخوردار می باشند.
انواع مختلف کپس کرکره برقی
همانطور که می دانید تیغه های مختلفی در کرکره های برقی به کار می رود که بسته به این که تیغه ما از چه نوعی باشد، کپس مورد استفاده نیز متغیر می باشد. کپس های کرکره برقی در انواع تک جداره و دوجداره موجود می باشند و کپس های دوجداره خود در انواع مختلفی مانند کپس دوجداره تک پل و کپس دوجداره دو پل تولید می گردند.
کپس های تک جداره تک پل به راحتی بر روی شیاری که بر روی تیغه تک جداره وجود دارد سوار می شوند و کپس های دوجداره نیز به منظور محکم کردن تیغه های دو پل بر روی یکدیگر کاربرد دارند. کپس های تیغه دوجداره بدون پل نیز وجود دارد که دارای هیچ گونه شیاری بر روی خود نمی باشند.
نصاب کرکره برقی پیش از آن که اقدام به نصب کردن کپس نماید در ابتدا نوع تیغه را مورد بررسی قرار داده و با توجه به آن اقدام به انتخاب نوع کپس می کند.
کپس در کرکره برقی چه کاربردی دارد
مهم ترین کاربرد کپس در کرکره های برقی جلوگیری از حرکت کردن تیغه ها درون ریل کرکره می باشد که کپس می تواند با توحه به مقاومت بالایی که دارد جلوی این حرکات را گرفته و تیغه را در جای خود ثابت نگه دارد.
علاوه بر آن وجود کپس در کرکره برقی باعث می شود تا آب و گرد و غبار و همچنین حشرات مختلف به داخل کرکره برقی نفوذ نکرده و سبب آسیب به آن نگردند. در کنار این کاربردها، وجود کپس باعث می شود تا زیبایی طاهره کرکره برقی حفظ شده و هیچ گونه لغزشی در آن مشاهده نشود.
نحوه طراحی کپس ها باید به گونه ای باشد که بتواند در هنگام متصل شدن به تیغه قلاب، قادر به نگهداری تیغه بعدی باشد. نصب کپس بر روی کرکره برقی نیازمند تخصص بالایی می باشد که نیاز است توسط نصاب متخصص کرکره برقی این کار صورت گیرد. در ادامه مطلب ما به آموزش نحوه کپس زدن کرکره برقی می پردازیم.
نحوه کپس زدن کرکره برقی
برای کپس زدن کرکره برقی نیاز به طی کردن مراحلی می باشد که به آنها اشاره می کنیم:
پیش از کپس زدن کرکره برقی نیاز است تا تیغه ها را به صورت سه تایی و پنج تایی مونتاژ نموده و با استفاده از چکش وارد شیارهای هر تیغه نمایید. این کپس ها باید به دقت محکم گشته و برای این کار نیاز است تا با استفاده از پیچ سر مته و پرچ کپس کردن صورت گیرد.
پیچ های سر مته به پیچ هایی گفته می شود که دارای یک مته در ابتدای پیچ می باشند و در نتیجه نیازی به سوراخ کاری نخواهند داشت. طول پیچ را نباید به گونه ای انتخاب کرد که از ضخامت تیغه بیشتر باشد چرا که این کار باعث می شود پیچ از طرف دیگر تیغه بیرون زده و به داخل ریل گیر می افتد.
می توان کپس زدن را با استفاده از میخ پرچ نیز انجام داد که برای این کار نیاز است میخ پرچی انتخاب شود که دارای طول بیشتر از ضخامت میخ پرچ باشد. بهتر است جنس میخ پرچ ها را از آلومینیوم انتخاب نبود چرا که کار کردن با نوع استیل آن مقداری سخت می باشد.
نصب کپس تیغه کرکره برقی با استفاده از میخ تیپو نیز امکان پذیر می باشد. در این روش هیچ گونه سوراخ کاری نیاز نمی باشد و با چسباندن تیپو به تیغه و شلیک آن می توان کپس زدن را به راحتی و بدون صرف زمان زیاد انجام داد. کار کردن با میخ تیپو بسیار تمیز بوده و با استفاده از آن فقط یک سوراخ کوچک باقی می ماند که قابل مشاهده با چشم نیز نخواهد بود.