امروزه اغلب درب های ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و کارخانجات به سمت اتوماتیک شدن قدم برداشته اند. به طوری که وجود درب اتوماتیک به یکی از ملزومات ساختمان ها تبدیل شده است.جک ریلی پارکینگ وسیله ای است که به کمک آن می توانید درب های قدیمی خود را به صورت اتوماتیک درآورید. برای این کار تنها کافی است درب شما دارای لولا کشویی باشد. نحوه حرکت در درب های مجهز به جک ریلی به صورت کشویی است و لنگه ها در راستای عمود یا افق جا به جا می شوند. از رو برخی به جک ریلی ، جک کشویی نیز می گویند.
ویژگی های جک ریلی پارکینگ چیست؟
نصب جک ریلی پارکینگ به روی درب های ورودی ساختمان ها مزایا و ویژگی های متعددی به همراه دارد. برخی از این ویژگی ها به شرح زیر است:
1- اشغال فضای کم نسبت به دیگر مدل های جک برقی
2- اصطکاک بسیار کم هنگام حرکت لنگه های درب
3- قابلیت پیشگیری از برخورد با موانع موجود در سر راه، به کمک سنسورهای تعبیه شده در چهارچوب درب
4- مجهز به فلاشر که در زمان تردد اتومبیل از میان درب روشن می شود، این فلاشرها هشداری برای افراد نزدیک به درب می باشند.
5- عدم محدودیت در میزان باز و بست شده لنگه های درب
6- صدای بسیار کم در زمان حرکت لنگه ها، به طوری که می توان آن را بی صدا نیز قلمداد کرد.
7- دارای خلاص کن دستی، تا هنگام نبود برق مشکلی برای رفت و آمد ساکنین رخ ندهد.
کاربرد جک ریلی پارکینگ
1- مناسب برای استفاده در مکان هایی که نیازمند باز شدن درب های سنگین به صورت ریلی (کشویی) می باشند.
2- مناسب استفاده در مکان هایی که فضای کمی دارند و نمی توان درب را به صورت بازویی باز و بست نمود. در چنین مواردی می توان از جک درب ریلی به کمک اشغال فضای کم بهره گرفت.
3- مناسب استفاده در مکان هایی که در اطراف درب به سمت راست یا چپ فضای خالی جهت جابجایی درب وجود دارد.
مشخصات فنی جک ریلی پارکینگ
در درب هایی که از جک ریلی پارکینگ استفاده می کنند، می توان در صورت لزوم به راحتی لنگه های درب ریلی را تعویض نمود. حتی در صورت نیاز می توان آن ها را به موتور الکتریکی متصل نموده و به صورت اتوماتیک درآورد.
نکته دیگر طول عمر بالای این جک ها باشد. در واقع به دلیل وارد شده حجم بیشتر فشار حاصل از وزن به روی ریل های فلزی نصب شده در زمین، این ریل ها توان تحمل وزن های بالا را دارند. در نتیجه احتمال خراب شدنشان کمتر می شود.
به طور کلی جک ریلی پارکینگ در گروه های مختلف دسته بندی می شود. به طوری که هر دسته توان تحمل وزن درب را در بازه ای مشخص دارد. متداول ترین گروه جک های کشویی ، دارای قابلیت تحمل وزن لنگه های درب را در بازه 500 تا 900 کیلوگرم دارد. این مدل می تواند در هر ساعت بدون هیچ مشکلی تا 40 مرتبه باز و بسته شود.
عوامل موثر در افزایش عملکرد جک ریلی
1- در فصل های گرم سال به خصوص تابستان ها، از یک سایبان برای چشمی درب استفاده کنید.
2- در فصل های سرد سال به خصوص زمستان های سخت، اطراف موتور الکتریکی را با پشم شیشه بپوشانید.به این ترتیب مانع از یخ زدگی آن در هوای سرد می شوید.
3- در زمستان ها تمام قسمت های درب ریلی را اعم از ریل، غلتک، جک و فنرها روغن کاری نمایید.
4- در فواصل چند ماهه، چشمی درب را به طور کامل تمیز نمایید.
5- باتری های ریموت کنترل را به صورت مداوم و در زمان مناسب تعویض کنید.
6- در صورتی که لنگه های درب در زمان باز و بست شدن، صدای ناهنجار دارند، در اسرع وقت نسبت به تراز نمودن آن ها اقدام کنید.
امروزه اغلب افراد برای افزایش میزان رفاه خود ازدرب اتوماتیک در مدل های مختلف استفاده می کنند. به طور مثال جک ریلی پارکینگ و یا جک های بازویی نوعی از جک هایی هستند که برای نصب به روی درب های اتوماتیک استفاده می شوند.
به کمک این جک ها و یک موتور الکتریکی می توان از راه دور فرمان باز و بست شدن درب را با یک ریموت کنترل ارسال نمود. به این ترتیب دیگر نیاز به استفاده مستقیم از دست برای باز و بسته کردن درب های سنگین وزن وجود ندارد.