به تازگی شرکتهای زیادی به سیستمهای وایرلس با محوریت تلفن همراه روی آورده اند. عموما این شرکتها گیرنده هایی با تکنولوژی بلوتوث، وای فای و سیم کارت تولید نمونده اند که می تواند برای مصرف کننده جذاب باشد. در ادامه به بررسی این تکنولوژی و معایب و مزایای آن می پردازیم.
گیرنده وایرلس یا سیم کارتی در چه جاهایی به کار می آید؟
این گیرنده ها را می توان بر روی هر وسیله ای که با ریموت عمل میکرد را نصب نمود. به طور مثال، درب اتوماتیک، حال می خواهد جک درب پارکینگی باشد و یا کرکره برقی.
به طور معمول هر یک از گیرنده ها یک اپلیکیشن مخصوص برای تلفن هوشمند دارند تا از طریق تلفن همراه بتوان از راه دور و یا از یک شعاع خاصی وسیله مورد نظر را کنترل نمود.
مزایای گیرنده های وایرلس درب اتوماتیک
- حذف ریموت و صرفه جویی در خرید ریموت
- مدیریت ورود و خروج از طریق گزارش دهی دستگاه
- امنیت بیشتر به نسبت استفاده از ریموت
- حذف یا اضافه کاربر با سهولت کامل
معایب گیرنده های بیسیم
شاید مهمترین مشکل این سیستم در فراگیر شدن 100درصدی تلفن همراه باشد. به این معنی که اگر حتی یک واحد از یک مجتمع چند ده واحدی تلفن هوشمند نداشته باشد نمی تواند از سیستم بلوتوثی یا وای فای استفاده نماید. اما ترمز اصلی در پیشرفت این تکنولوژی در عدم آگاهی مصرف کننده از وجود این سیستم باشد تا از مزایای آن استفاده نماید
گیرنده سیم کارتی درب اتوماتیک
بر روی این گیرنده ها جای سیم کارت تعبیه شده است تا مصرف کننده بتوانید یک سیم کارت بر روی آن نصب نموده و با اپلیکیشن و یا تماس و حتی پیامک سیستم را کنترل نماید. اما مزایای این سیستم این است که می توان راه دور رله های مربوط به باز و بسته کردن درب پارکینگ را فعال کرد. تا زمانی که کاربر در محدوده آنتن دهی تلفن همراه باشد می تواند این کار را انجام دهد و حتی از خاج از کشور نیز این امر مقدور می باشد.
این دستگاه یک کاربر را به عنوان مدیر در نظر میگیرد و مدیر می تواند شماره های مجاز جهت کنترل جک پارکینگی وارد نماید و در صورت تغییر شماره یا تغییر مالکیت شماره را حذف یا جایگزین نماید. در صورت تردد از طریق پیامک یا تماس گزارش ها می تواند برای مدیر ارسال گردد.
بزرگترین مزیت این گیرنده این است که می توان از راه دور و بدون محدودیت مسافت درب پارکینگ را باز نمود. این قابلیت وقتی به کار می آید که فاصله جک پارکینگی نصب شده بر روی درب پارکینگ به قدری زیاد باشد که در محدوده آنتن دهی ریموت پارکینگی قرار نگیرد.
گیرنده بلوتوثی و WIFI درب اتوماتیک پارکینگی
این گیرنده استفاده وسیعتری به نسبت گیرنده سیم کارتی می تواند داشته باشد و آن این است که در محدوده ای خاص عمل کرده و باید به درب نزدیک شد. این وسیله را بجز استفاده بابت ریموت جک پارکینگ می تواند وسیله ای مناسب برای باز کردن درب نفررو باشد تا با اتصال این گیرنده به آیفون تصویری این عمل انجام پذیرد.
نحوه ی کار این دستگاهها به این صورت است که وقتی به درب ورودی نزدیک می شویم می توانیم با روشن کردن وای فای یا بلوتوث و وارد شدن به اپلیکیشن گیرنده به سرعت فرمان با ز شدن درب اتوماتیک یا نفررو را داد.
شاید در نگاه اول شاید محدودیت آنتن دهی گیرنده بلوتوثی و وای فای یک معضل به نظر آید اما وقتی این گیرنده برای یک مجتمع چند ده واحدی نصب گردد، امنیت در رده اول قرار میگیرد و می بایست، کسی که می خواهد درب را باز کند در محدوده باشد تا باز شدن درب به صورت تصادفی اتفاق نیافتد.
آیا گیرنده های هوشمند درب اتوماتیک جایگزین ریموت می شوند؟
همانطور که قبلا نیز گفته شد گسترش این تکنولوژی منوط به فراگیر شدن 100درصدی تلفن هوشمند می باشد. هر چند در این مورد باید آگاهی کامل به مصرف کننده داده شود تا از مزایای این گیرنده ها بیشتر بداند و باعث رونق بازار این گیرنده ها شود تا تولید کنندگان بتوانند در آینده امکانات بیشتری بر روی دستگاههایشان قرار دهند