درب اتوماتیک سیستمی است که به وسیله برق کار کرده و پس از دریافت فرمان از سوی کاربر، باز یا بسته خواهد شد. در این درب ها، قطعات مختلفی با یکدیگر همکاری می کنند تا امکان حرکت لنگه های آن را فراهم آورند. این قطعات عبارت از برد فرمان، موتور الکتریکی، جک در برقی، فلاشر، فتوسل، سیستم UPS و … می باشند.
مکانیزم عملکرد در در اتوماتیک به این صورت است که پس از ارسال درخواست کاربر از طریق ریموت کنترل، گیرنده ها در برد فرمان، سیگنال مورد نظر را دریافت کرده و آن را مورد پردازش قرار می دهند. سپس برد الکتریکی، دستور متناسب با فرمان کاربر را برای دیگر اجزای سیستم ارسال می نماید. در نهایت لنگه های درب در جهت مورد نظر شروع به حرکت خواهند نمود.
درب اتوماتیک بر اساس نوع کاربرد و ساختار دارای مدل های مختلفی است که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم:
1- درب اتوماتیک شیشه ای که خود دارای مدل های منحنی، کشویی، دایره ای و … می باشد.
2- درب اتوماتیک بازویی که به کمک جک های بازویی لنگه ها را باز و بسته می کند.
3- درب اتوماتیک کشویی که از جک ریلی استفاده نموده و درب را در راستای افق به حرکت در می آورد.
4- درب اتوماتیک سکشنال که به سمت سقف حرکت می کند.
5- کرکره برقی که از آن در مغازه ها، انبارها و پارکینگ ساختمان ها استفاده می کنند.
چرا از درب اتوماتیک استفاده کنیم؟
نصب و استفاده از درب اتوماتیک پارکینگ ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری با در نظر گرفتن ویژگی های آن ها، انتخابی عاقلانه و مقرون به صرفه است. دلایل زیادی وجود دارد که اهمیت نصب این گونه درب ها را برای ساختمان ها متذکر می شود. در ادامه این دلایل را به صورت مفصل مورد بررسی قرار خواهیم داد:
1- درب اتوماتیک مناسب برای افراد کم توان است!
افراد کم توان و معلول هنگام ورود و خروج از ساختمان ها، اغلب با مشکلات زیادی نظیر عدم هم سطح بودن خیابان و ورودی ساختمان، عدم دسترسی به آسانسور و اجبار به استفاده از راه پله و … رو به رو هستند. از این رو بهتر است تمام کسانی که در حوزه خدمات ساختمانی فعالیت می کنند، راحتی و آسایش معلولان را هنگام ورود و خروج و حرکت در سالن های بنا مد نظر قرار دهند.
امروزه توصیه می شود در تمام ساختمان ها از درب اتوماتیک استفاده شود تا افراد کم توان و معلولان عزیز هنگام ورود و خروج دچار مشکل نشوند. علاوه بر این دیگر نیازی به کمک گرفتن از دیگران نداشته و خودشان به تنهایی می توانند وارد یا خارج شوند.
2- درب اتوماتیک راحتی و آسایش ساکنان را فراهم می کند!
اغلب افراد هنگام بازگشت به منزلشان دست هایی پر از خرید دارند که باز و بسته کردن درب ورودی برایشان مشکل ایجاد می کند. گاهی نیز مادران فرزند نوزاد خود را در بغل داشته و یا کالسکه آن را حمل می کنند که در زمان ورود و خروج از ساختمان باید زحمت زیادی متحمل شوند. نصب درب اتوماتیک در بناهای امروزی تا حد زیادی این مشکلات را برطرف کرده و افراد می توانند بدون آن که فشار اضافه ای برای باز کردن درب متحمل شوند، به راحتی وارد ساختمان شده و یا از آن خارج شوند.
3- کارایی درب های اتوماتیک در مکان های شلوغ
درب های اتوماتیک در مکان های شلوغ مانع از تجمع جمعیت در مقابل ورودی ها شده و سرعت حرکت افراد را بیشتر می کنند. در نتیجه ازدحام کمتری تشکیل شده و راحتی بیشتری برای افراد فراهم می آید. به طور مثال در مکان هایی مانند ورودی پاساژها، مراکز آموزشی، سینماها، مراکز تفریحی، سالن های موسیقی و کنسرت و … نیاز به استفاده از درهای اتوماتیک دارند.
4- نصب درب اتوماتیک مقرون به صرفه است!
نصب درب اتوماتیک تا حد زیادی منجر به کاهش هزینه های گرمایش و سرمایش ساختمان ها شده و از هدر رفت انرژی جلوگیری می نماید. زیرا این درب ها تنها در مواقع لزوم باز شده و به سرعت بسته می شوند، در نتیجه از باز ماندن بی مورد آن ها پیشگیری شده و انرژی در سطح بهینه تری مصرف خواهد شد. این مسئله منجر به صرفه جویی در هزینه های تهویه ساختمان ها خواهد شد.
5- درب اتوماتیک باعث صرفه جویی در فضا می شود!
درب اتوماتیک فضای کمی از ساختمان ها را در بر گرفته و با کمترین تصرف فضا، بیشترین کارایی را به همراه دارند. به این ترتیب می توان آن ها را در سالن های کوچک به کار برده و حتی در استفاده از فضا نیز صرفه جویی نمود.
6- درب اتوماتیک و تصویر برند!
اغلب افراد هنگام بررسی یک شرکت و یا برند، به جزئیات آن توجه زیادی نشان می دهند. به طوری که اگر ساختمان شرکت دچار ضعف هایی باشد، از دید افراد این ضعف ها بیشتر به چشم آمده و حتی در اعتمادشان نسبت به آن برند تاثیر منفی خواهد داشت. درب اتوماتیک می تواند ظاهری شکیل به ساختمان مجموعه های اداری و تجاری بخشیده و تا حد زیادی بر بهبود تصویر برندها موثر واقع شود.