بسیار اتفاق می افتد که در مجتمع های ساختمانی که تعداد افراد زیادی از کلید برای باز نمودن قفل برقی استفاده می کنند، مغزی قفل برقی چند ماهی بیشتر کار نمی کند و برای باز کردن درب می بایست با کلید بازی کرد تا بچرخد و درب باز شود. البته این حالت نیز چند مدتی کارا نیست و پس از آن کلید کاملا از کار می افتد.
جنس مغزی اکثر قفل های برقی مانند سیزا و یوتاب از برنج می باشد و کلید اصلی آنها نیز از همین جنس است. حال در مجتمع های ساختمانی بزرگ، برخی از اهالی به علت عدم اطلاع کلید های فولادی و یا غیر برنجی خریداری می کنند. آهن خورنده جنس برنج است و پس از استفاده مکرر از این کلید ها، مغزی آسیب دیده و بعد از مدتی از کار می افتد.معمولا هزینه تعویض مغزی قفل برقی در مجتمع های مسکونی بالاست و علت آن این است که بجز تعویض خود مغزی نیاز به این است که کلیه کلیدهای ساختمان نیز عوض شود. حال اگر در یک ساختمان نیاز به 60عدد کلید باشد هر چند ماه یکبار می بایست در حدود 600هزار تومان هزینه قفل برقی کرد که قیمتی معادل خرید یک قفل برقی ایتالیایی است. دو راهکار پیشنهاد می شود که در ادامه بیان خواهیم کرد:
1- استفاده از قفل اصلی برنجی
یکی از راههای جلوگیری از خرابی مغزی قفل استفاده از کلید های اصلی یا برنجی است. مدیر ساختمان می تواند تعداد کلید های مورد نیاز ساختمان را لیست نماید و خودش از نمایندگی های مجاز کلید های اصلی قفل برقی را تهیه نماید. در این صورت احتمال خرابی قفل پایین می آید و عمر مفید دستگاه بسیار بالا می رود. اما مشکل اینجاست که واحد ها می توانند بدون هماهنگی از روی کلید اصلی، کلید آهنی بسازند و دوباره مشکل ایجاد شود.
2-استفاده از تگ یا کارت بجای کلید
راهکار اساسی که ما به صورت ویژه پیشنهاد می کنیم، استفاده از دستگاه های کارت خوان و بکار بردن کارت یا تگ بجای کلید در قفل برقی است. در استفاده ازاین دستگاه هیچ عمل فیزیکی ای انجام نمی شود و با نزدیک کردن تگ یا کارت به نزدیگی گیرنده فرمان باز شدن درب صادر می شود.
مدیر ساختمان قادر است کارتهای غیر مجاز و یا واحد هایی که از ساختمان رفته اند را به صورت مستقیم از گیرنده حذف نماید.استفاده از کارت بجای کلید امنیت بیشتری نیز دارد. چرا که کارت به راحتی قابل کپی برداری نیست، اما کلید را می توان در هر کلید سازی ای کپی کرد.