مطالب دورژانس

ست کردن ریموت درب برقی با مدارکنترل دورژانس

امروزه استفاده از ریموت درب برقی برای باز و بسته کردن انواع درب ها بدل به یک کار عادی در زندگی روز مره همه ما شده است. به ندرت پیش می آید که ساختمانی را ببینید که درب پارکینگ آن به طور دستی باز و بسته شود یا پارکینگی را ببینید که هنوز یک نفر مسئول باز و بسته کردن در باشد. این اتفاق به لطف پیشرفت علم و توسعه تکنولوژی حاصل شده است که شما می توانید به راحتی و فقط با فشار دادن یک دکمه درب مورد نظر خود را باز یا بسته نمایید.

اما نکته مهمی که اغلب به آن توجه نمی کنیم این است که این ریموت کنترل که در اختیار ما قرار گرفته است چگونه فقط با درب مورد نظر ما ارتباط دارد و سایر درب ها را باز و بسته نمی کند. 

نحوه کارکرد ریموت کنترل درب برقی

هنگامی که می خواهید یک درب برقی را بازو بسته کنید همواره نیاز به یک ریموت کنترل دارید. ریموت ها در انواع مختلف و ظواهر گوناگونی تولید و دسته بندی می شوند و در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرند. بر روی هر ریموت یک یا چند دکمه وجود دارد که هر کدام به یک درب به خصوص لینک می شوند.

با فشار دادن این دکمه سیگنالی به مدار کنترل درب فرستاده می شود و پس از تحلیل آن توسط مدار کنترل فرمان باز و یا بسته شدن درب صادر می شود. این سیگنال باید فقط برای یک درب باشد چرا که اگر غیر از این باشد ریموت کنترل شما می تواند به طور اتفاقی موجب باز شدن سایر درب های برقی شود و مشکلات زیادی را برای شما و سایرین ایجاد نماید.

مدار کنترل درب برقی چیست؟

تمامی درب های برقی برای این که بتوانند به طور خود کار باز و بسته شوند نیاز به یک مدار کنترل دارند. مدار کنترل وظیفه فرمان دادن به درب ها را بر عهده دارد و مشخص می کند که درب ها چه زمانی باز و بسته شوند. اگر مدار کنترل معیوب باشد این امکان وجود دارد که درب ها به درستی باز و بسته نشوند و یا این که کلا به فرمان های صادر شده از مدار کنترل واکنشی نشان ندهند. هنگامی که شما با استفاده از ریموت درب برقی دکمه باز و بسته کردن درب را فشار می دهید، ریموت سیگنالی را به سمت مدار کنترل ارسال می کند.

وظیفه مدار کنترل این است که این سیگنال را پردازش نماید و با توجه به دکمه ای که فشار داده اید دستور لازم را به جک ها و در های اتوماتیک ارسال کند. به این صورت شما می توانید تنها با یک دکمه درب را باز کنید و نیازی به انجام کار بیشتری نخواهید داشت.

مدار کنترلی درب برقی کجا قرار دارد؟

تمامی درب های اتوماتیک دارای یک مدار کنترلی می باشند. این مدار معمولا در قسمت داخلی ساختمان و بالای درب برقی نصب می شوند. هر چند در برخی از موارد نیز دیده شده است که به دلیل بعضی از محدودیت ها مدارات کنترل درب در کنار آن نصب شده است.

این مدارات باید در جایی نصب شوند که شرایط رسیدن آسیب به آن ها فراهم نباشد و به سادگی نیز در اختیار عموم قرار نگیرند چرا که احتمال دارد به علت دست کاری مدار توسط افراد و به خصوص کودکان، مدار کنترلی از کارکرد صحیح خود خارج شود.

نحوه ست کردن ریموت در برقی با مدار کنترل

بر روی اکثر مدارات کنترل درب های اتوماتیک بخشی به نام رسیور یا دریافت کننده وجود دارد. برای شناسایی رسیور می توانید به این نکته توجه کنید که معمولا آن را در اطراف نمایشگر عددی قرار می دهند و کابل آنتن به صورت یک سیم باریک از آن خارج می شود. پس از پیدا کردن رسیور می توانید دکمه ای (معمولا) سفید رنگ را بر روی آن مشاهده نمایید.

به این دکمه، دکمه ی لرن (Learn) گفته می شود. برای این که ریموت درب برقی خود را با مدار کنترل ست کنید، در ابتدا دکمه ی لرن را برای یک یا دو ثانیه نگه دارید تا چراغ چشمک زن کنار آن شروع به چشمک زدن نماید. اکنون زمان آن است که یکی از دکمه های ریموت را که برای باز و بسته کردن درب مد نظر دارید را فشار دهید و انگشت خود را روی آن نگه دارید؛ زمانی که چراغ چشمک زن خاموش شد نشان دهنده ی آن است که ریموت شما با مدار کنترل ست شده است و ارتباط میان آن دو به درستی بر قرار شده است.

پس از اتمام مراحل از بسته شدن جعبه مدار کنترل مطمئن شوید تا آسیبی به مدارات الکترونیکی درب اتوماتیک وارد نشود. ذکر این نکته نیز مهم است که قبل از انجام عمل ست کردن ریموت با مدار کنترل به این نکته توجه کنید که باتری های ریموت کنترل درب برقی سالم باشند وگرنه مراحل ست کردن انجام نخواهند شد.

نحوه حذف کردن ریموت درب برقی از رسیور مدار کنترل

تا کنون آموختیم که چگونه یک ریموت را با مدارکنترل درب برقی ست نماییم اما گاهی نیاز می شود که بر عکس این کار را انجام دهیم تا همه ی ریموت کنترل ها از روی مدار کنترل حذف شوند. برای این کار باید مجددا به مدار کنترل مراجعه کنید تا به رسیور نصب شده روی برد الکتریکی برسید.

دوباره به سراغ دکمه لرن بروید اما این بار به جای یک یا دو ثانیه، 10 ثانیه آن را فشار دهید و نگه دارید؛ با انجام این کار تمام ریموت کنترل هایی که به وسیله آن ها می شد درب را باز و بسته کرد از حافظه دستگاه پاک می شوند و باید مجددا اقدام به ست کردن ریموت های درب برقی مد نظر با مدار کنترل اختصاصی بکنید. به این نکته توجه کنید که در این روش نمی توان یک ریموت به خصوص را غیر فعال کرد و تمامی ریموت های ست شده با دستگاه از حافظه حذف می شوند.

ست کردن ریموت جدید با درب برقی قدیمی

بسیاری از مواقع پیش می آید که ریموت قدیمی شما مشکل پیدا می کند و برای باز و بسته کردن درب برقی خود اقدام به تهیه یک ریموت کنترل جدید می نمایید. در این مواقع باید ریموت جدید را با مدار کنترل درب برقی خود ست نمایید تا دوباره بتوانید به راحتی اقدام به باز و بسته کردن درب کنید.

بسیار دیده می شود که افرادی برای انجام همین کار ساده مبالغ بسیار زیادی از پول را طلب می کنند.

درب برقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *