فهرست مطالب
نصب راهبند B680 فک
در این مقاله قصد داریم به آموزش نصب راهبند B680 فک از برند Faac بپردازیم. راهبند B680 فک به دلیل دارا بودن موتور براشلس 24 ولت، از دوام بسیار طولانی و کارکرد بالایی برخوردار است و مناسب اماکن پر تردد می باشد. در ادامه مطلب با ارائه راهنمای نصب راهبند B680 در خدمتتان هستیم.
معرفی بخشهای اصلی راهبند B680 فک
قطعات تشکیل دهنده دستگاه در شکل زیر معرفی شده است .
- چراغ فلاشر داخلی
- برد کنترل
- دریچه تنظیم روغن
- شیر هواگیری سیلندر سمت راست
- پمپ هیدرولیک
- سیلندر سمت راست
- پره های خنک کننده
- شلنگ انتقال روغن سیلندر سمت راست
- شلنگ انتقال روغن به سیلندر چپ
- قفل خلاص کن
- سیندر سمت چپ
- شیر هواگیری سیلندر سمت چپ
- کاور
- انکودر
- محل اتصال تعذیه 220 ولت به دستگاه
- مولد 36 ولت برای موتور
مشخصات فنی در جدول زیر بیان شده است و ابعاد دستگاه در شکل زیر نشان داده شده است. (ابعاد به میلی متر می باشد)
- برق ورودی: 90 تا 240 ولت متناوب
- برق مصرفی: موتور 36 ولت مستقیم
- نوع موتور: Brushless
- توان مصرفی: 240 وات
- جریان مصرفی: ۱.۱ آمپر
- دبی خروجی پمپ: 3.2 لیتر بر دقیقه
- نوع روغن: FAAC oil
- حجم روغن: 1.2 لیتر
- سیستم تشخیص مانع: دارد
- دمای کارکرد: -20 تا + ۵۵ سانتی گراد
- درجه حفاظتی: IP44
نصب مکانیکی راهبند B680 فک
برای نصب راهبند b680 فک در محل مورد نظر نیاز به یک حفره به ابعاد مشخص شده در شکل زیر می باشد ( ۶۵۰ در ۴۵۰ میلی متر ). عمق حفره حداقل ۴۵۰ میلی متر باشد. پس از کندن حفره، دو عدد لوله انعطاف پذیر که یکی برای برق ۲۲۰ ولت تغذیه راهبند و دیگری مربوط به تجهیزات ۲۴ ولت می باشد باید در فنداسیون در نظر گرفته شود.
قطر لوله ها متناسب با تعداد سیم هایی که از هر یک عبور می کند انتخاب شود سپس پیچ قلاب های درنظر گرفته شده مطابق شکل زیر به پایه پلیت متصل شود به نحوی که حدودا ۲٫۵ سانتی متر از پیچ ها بالاتر از سطح پایه پلیت باشد. در نهایت پایه پلیت درون حفره قرار داده شود و حفره با بتن پر گردد. دقت نمایید که سطح پایه پلیت از سطح زمین پایین تر نباشد و همچنین به صورت کاملا تراز قرار گرفته باشد.
پس از نصب پایه پلیت و محکم شدن آن در بتن، راهبند مطابق شکل زیر بر روی آن قرار داده شده و به کمک مهره به پایه پلیت محکم می شود.
در هنگام نصب معمولا راهبند به شکلی قرار داده می شود که مجموعه تجهیزات هیدرولیک و مرکز کنترل آن به سمت داخل مجموعه باشد. چپ گرد (SX) یا راست گرد (DX) بودن راهبند مطابق شکل زیر تعیین می شود.
پیچ تغذیه روغن پمپ (شماره ۱) و پیچ هوای پمپ (شماره ۲) در شکل زیر نشان داده شده است. پس از نصب راهبند و پیش از راه اندازی، حتما پیچ هوا را باز نمایید.
برای اتصال سیلندرها به الاکلنگی و جانمایی فنر بر روی سیلندر مورد نظر مطابق شکل های زیر عمل نمایید.
انتخاب سوراخ مناسب بر روی الاکلنگی برای اتصال سیلندر ها مطابق جداول زیر انجام می شود. میله الاکلنگی در هر سمت ۶ عدد سوراخ دارد. در شکل نحوه شماره گذاری این سوراخ ها آورده شده است.
براساس طول میله راهبند و تجهیزات متصل شده به راهبند باید سوراخ اتصال جک ها به الاکلنگی را تنظیم نمود. جدول زیر راهنمای نحوه اتصال جک ها به الاکلنگی می باشد.
نکته: فنر باید بر روی سیلندری قرار گیرد که در زیر میله راهبند قرار دارد. به عبارت دیگر فنر باید در هنگام پایین آمدن میله راهبند فشرده شود.
برای اتصال میله راهبند به بدنه ابتدا راهبند را خلاص نمایید. (برای خلاص شدن راهبند مطابق شکل کلید مخصوص را به صورت کامل به سمت چپ بچرخانید تا حدی که کلید متوقف شود و برای درگیر شدن راهبند کلید را به صورت کامل به سمت راست بچرخانید ).
سپس پلیت اتصال میله را به صورت عمودی به هزارخاری متصل نمایید و آنرا با پیچ مخصوص محکم کنید.
سپس واسط پلاستیکی را بر روی پلیت اتصال قرار دهید و میله را به صورت عمودی بر روی آن قرار دهید. در انتها پوشش فلزی نگهدارنده میله را بر روی میله قرار داده و به کمک شش عدد پیچ درنظر گرفته شده آن را محکم نمایید.
فنر باید وزن میله را خنثی کرده و میله در وضعیت ۴۵درجه ثابت باقی بماند. در غیر این صورت به کمک مهره بالای فنر، میزان نیروی فنر را تنظیم نمایید تا میله به صورت ثابت در ۴۵ درجه قرار گیرد.
نکته: از گریس کاری پیچ های اتصال پلیت به هزارخاری و پیچ های نگهدارنده پوشش اتصال میله به بدنه خودداری نمایید.
بازه حرکت میله راهبند را به کمک استاپ های مکانیکی تنظیم نمایید.
نحوه جانمایی ریسمان LED بر روی بدنه راهبند و مسیر عبور سیم آن تا مرکز کنترل در شکل زیر نشان داده شده است.
در انتها کاور راهبند مطابق اشکال زیر بر روی شاسی قرار داده می شود.
در انتها در پوش و کاور روی میله را مطابق شکل زیر متصل نمایید.
در صورتی که راهبند داری میله ۸ متری باشد. میله از دو قسمت ۴ و ۴٫۳ متری تشکیل شده که به کمک قطعه اتصال دهنده به یکدیگر متصل می شوند. نحوه اتصال دو قسمت میله راهبند در شکل زیر نشان داده شده است.
در انتها کاور راهبند مطابق اشکال زیر بر روی شاسی قرار داده می شود.
فیلم کامل نصب و تنظیم مرکز کنترل راهبند B680 فک
تنظیمات مرکز کنترل
نمای شماتیک مرکز کنترل راهبند B680 در شکل زیر نشان داده شده است.
DL1 : BUS وضعیت LED
DL2 : BUS وضعیت LED
DL3 : 1 لوپ LED
DL4 : 2 لوپ LED
DL5 : سیگنال خطای مدار فرمان
DL6 : بدون استفاده
DL7 : وضعیت انکودر
DL8 : بدون استفاده
DL9 : تغذیه مدار فرمان
DL10 : تا DL14 LED ورودی مدار فرمان
DL15 : سیگنال آزاد بودن میله راهبند
DL16 : سیگنال باتری
DL17 : LED کانال 1 رسیور
DL18 : LED کانال 2 رسیور
J1 : سوکت ورودی ها
J2 : سوکت خروجی های دیجیتال
J3 : سوکت اتصال چراغ آلارم
J4 : سوکت اتصال سیم لوپ
J5 : سوکت اتصال موتور
J6 : سوکت اتصال BUS
J7 : سوکت اتصال انکودر
J10 : minidec سوکت اتصال
J11 : سوکت اتصال سنسور جداشدن میله
J12 : سوکت اتصال باتری اضطراری
J13 : سوکت اتصال آداپتور ولتاژ
J14 : سوکت USBبرای بروزرسانی مدار
J15 : سوکت اتصال چراغ راهنمایی
F : دکمه F برای ورود به منو تنظیمات
+ : برای تغییر پارامترهای منو
– : برای تغییر پارامترهای منو
SW4 : دکمه SETUPبرای برنامه ریزی
M1/M1A/M2 : سوکت اتصال ماژول های جانبی
- پورت های ۶ و ۷ به پورت ۹ جامپر شود. در صورت عدم استفاده از چشمی، پورت ۵ به ۹ جامپر شود. همواره پورت ۲۰ به ۲۱ جامپر شود.
- پورت .N.O چشمی را به ۵ وصل کنید.
- فلاشر به ۲۲ و ۲۳ وصل می شود.
- در صورت استفاده از لوپ سیم های آن را به ۲۵-۲۴ و ۲۷-۲۶ متصل کنید. در صورت عدم استفاده از لوپ این کانکتورها باید آزاد باشند.
- ریسه LED روی بوم را به ۱۸ و ۱۹ وصل کنید.
ست کردن ریموت و رسیور
دکمه روی رسیور را یک مرتبه فشار دهید، LED رسیور روشن می گردد. این LED برای ۱۰ ثانیه روشن خواهد بود. طی این ۱۰ ثانیه یکی از دکمه های ریموت را بزنید، LED رسیور چشمکزن میشود که به معنی شناختن ریموت می باشد. سایر دکمه های ریموت را نیز می توان با رسیور به همین ترتیب ست نمود.
برای توضیحات بیشتر در مورد کد دهی ریموت های فک می توانید این مطلب را مطالعه کنید
راه اندازی اولیه
پیش از راه اندازی از تنظیم بودن فنر راهبند اطمینان حاصل نمایید. برای این منظور در حالت خلاص میله راهبند را به وضعیت نمیه باز ( ۴۵ درجه) حرکت دهید و آن را رها کنید. فنر باید میله را ثابت نگه دارد در صورت حرکت میله به سمت بالا و یا پایین، فنر را تنظیم نمایید.
سپس از سیم کشی صحیح مرکز کنترل مطمئن شوید. در صورت سیم کشی صحیح LED های FSW و STOP و ALARM باید روشن باشند و LEDهای OPEN و CLOSE خاموش باشد.
نکته: زمانی که برای نخستین بار دستگاه به برق متصل شود بر روی صفحه نمایش مرکز کنترل عبارت S0 به صورت چشمکزن خواهد بود. این عبارت نشان دهنده ااست که دستگاه راه اندازی نشده و باید مراحل زیر برای راه اندازی آن انجام شود.
پس از انجام سیم کشی به کمک دکمه F وارد منوی Mt بشوید. در این منو با نگهداشتن دکمه + میله راهبند باید به سمت بالاو با نگهداشتن دکمه – میله راهبند باید به سمت پایین حرکت کند. در صورت برعکس بودن حرکت جای سیم قهوه ای و مشکی موتور را از محل اتصال به برد کنترل جابجا نمایید. بعد از تست جهت موتور. میله راهبند را در حالت بسته قرار دهید و دکمه (SETUP (SW4 را نگهدارید تا میله راهبند شروع به حرکت به سمت بالا نماید. در این حالت روی صفحه نمایش عبارت S1 چشمکزن خواهد شد. سپس میله شروع به پایین آمدن می کند. در این حالت عبارت S3 بر روی صفحه نمایش چشمکزن می شود. در انتهای راه اندازی علامت ۰۰ بر روی صفحه نمایش به صورت ثابت قرار خواهد گرفت.
تنظیمات منوی اولیه
برای ورود به منو دکمه F را نگهدارید تا نام منو نشان داده شود و سپس با دکمه + و – مقدار هر منو را تغییر دهید. برای حرکت بین منو ها دکمه F را مجدد فشار دهید.
تنظیمات پیشرفته
برای ورود به این منو دکمه F و + باید همزمان فشار داده شود. تا اسم اولین منو نشان داده شود. سپس با دکمه + و – می توان مقدار منو را تغییر داد. برای حرکت بین منوهای پیشرفته دکمه F مجدد فشار داده شود.
در صورت وجود هر گونه اشکال یا ایراد در مراحل نصب می توانید از طریق این لینک با تکنسین ها و متخصصان این حوزه در تماس باشید.