متعلقات و لوازم جانبی

نصب و تعمیر سنسور چشمی

نصب سنسور چشمی درب پارکینگ | تعمیر سنسور چشمی

سنسور چشمی

یکی از مشکلاتی که در درب های اتوماتیک بخصوص جک پارکینگی و کرکره برقی و درب پارکینگ، وسایل نقلیه را تهدید می کند بسته شدن ناگهانی درب در صورت ماندن خودرو و یا انسان بین درب می باشد. نصب سنسور چشمی و تعمیر سنسور چشمی دارای انواع مختلفی می باشند. در چشمی های درب های پارکینگی بیشتر از چشمی های دوقلوی فرستنده گیرنده استفاده می شود. بطوری که یک فرستنده در یک طرف و گیرنده را در طرف دیگر درب پارکینگ قرار داده میشود. هر زمان که ارتباط بین فرستنده و گیرنده توسط هرچیزی که بین آنها قرار بگیرد، قطع شود، مدار فرمان، در صورتی که درب باز باشد دستور بسته شدن را به هیچ عنوان اجرا نمیکند. در صورتی که در حال بسته شدن باشد، درب را متوقف نموده و بلافاصله دستور باز شدن را اجرا مینماید.

نصب سنسور چشمی جک پارکینگی و تعمیر سنسور چشمی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و همین عمل را اجرا مینماید. مشابه چشمی جک پارکینگی در آسانسور نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از این نوع تکنولوژی در سیستم هایی همچون دزدگیر اماکن نیز میتوان استفاده نمود.

انواع فتوسل

از دیگر مدل های نصب سنسور چشمی و تعمیر سنسور چشمی میتوان به فتوسل فک و جنیوس اشاره نمود. فقط یک بخش الکترونیکی دارد که هم فرستنده و هم گیرنده می باشد. طریقه کارکرد این نوع بدین شکل است که گیرنده مقابل فتوسل اصلی، یک منشور آینه ای میباشد که اشعه نامرئی مادون قرمز را از چشمی اصلی دریافت نموده و مجداً برای چشمی اصلی ارسال مینماید. در این مدلی نیز همانند مدل های قبلی در صورتی که ارتباط بین چشمی و منشور قطع شود مدارفرمان تشخیص مانع در بین درب داده و از بسته شدن درب جلوگیری می نماید.

مدل های دیگر میتوان به چشمی دزدگیر اماکن اشاره نمود. دزدگیر اماکن با مدلهای ذکر شده قبلی از نظر نوع کارکرد متفاوت است. بشکلی که در این نوع چشمی، سنسورها به حرکت اجسام در محدوده دید آنها حساس میباشند و کوچکترین حرکت معنی تحریک رله چشمی میباشد و دزدگیر فعال میشود. از چشمی دزدگیر برای جک پارکینگی در شرایط خاص نیز میتوان استفاده کرد، ولی استاندارد نیست و مشکل ساز می شود. ولی از نصب سنسور چشمی های جک پارکینگی و کرکره برقی که در بالا توضیح داده شد، میتوان در تمامی سیستم های امنیتی و حفاظتی نظیر دزدگیر اماکن و …استفاده نمود.

از دیگر مدل های نصب سنسور چشمی و تعمیر سنسور چشمی میتوان چشمی های اپراتور شیشه ای را نام برد. کارکرد این نوع چشمی ها نیز همانند چشمی دزدگیر اماکن میباشد ولی از نظر ظاهری و کارایی کمی تفاوت دارد. چشمی اپراتور شیشه ای نیز تنها یک سنسور است که نسبت به حرکت اجسام در محدوده دید خود حساسیت نشان داده و رله آن تحریک میگردد و موجب باز شدن درب می شود.

نصب سنسور چشمی درب های اتوماتیک

نصب سنسور چشمی یا فتوسل و تعمیر سنسور چشمی درب اتوماتیک یکی از اجزاهای اصلی درب اتوماتیک است که بسته به مدل درب اتوماتیک وظایف گوناگون دارند. در سیستم های جک پارکینگی، وظیفه جلوگیری از برخورد درب پارکینگ به خودرو ، انسان و یا هر شیئی که در مسیر بسته شدن درب می باشد را دارد. چشمی ها به صورت جفتی  وجود دارد و آنها می بایست در ارتقاع 25 تا 60 سانتیمتری از سطح زمین روی دیوارهای جانبی درب پارکینگ نصب گردد. وقتی نصب سنسور چشمی جک پارکینگی روبروی هم قرار می گیرند یک خط نامرئی به وجود می آورد تا در هنگام باز بودن درب اگر این خط نامرئی قطع شود اجازه بسته شدن درب را ندهد و با این عمل از آسیب دیدن خودرو و یا نفر جلوگیری نماید. حال اگر موقع بسته شدن درب هر چیزی باعث شود که این خط قطع شود، عمل بسته شدن درب متوقف می شود و درب شروع به باز شدن مینماید.

علت خرابی و تعمیر چشمی جک درب پارکینگ

خرابی سنسور چشمی میتواند به علل گوناگونی که در پایین به آنها اشاره می کنیم اتفاق بیافتد. بهترین راه متوجه شدن خرابی چشمی این است که دست خود را از جلو چشمی بالا و پایین کنید تا مسیر دید آن را قطع و وصل نمایید، اگر صدای تیک تیک مربوط به قطع و وصل شدن رله چشمی شنیده نشود مشکل از فتوسل می باشد.

1- نفوذ آب:

علت اصلی اکثر خرابی ها نفوذ آب درون چشمی می باشد که به علت عدم آب بندی مناسب و یا کیفیت پایین چشمی درب اتوماتیک اتفاق بیفتد. در این حالت به مدار چشمی ها آسیب جدی رسیده و چشمی قابل نصب نمی باشد و می بایست تعویض گردد.

2- کثیف شدن چشمی:

علت بعدی می تواند به کثیف شدن درب و لنز چشمی مرتبط باشد. به این صورت که ممکن است درب باز شود و بسته نشود و یا گاهی درب به خوبی عمل کند و چند لحظه بعد در بسته نشود. برای رفع این مشکل می توان درب رویی چشمی را جدا کرد و با آب گرم و حتی مواد شوینده آن را کاملا شست و سپس کامل خشک کرد و دوباره سر جای خود نصب نمود.

3- قطع شدن سیم:

گاهی اوقات به علت هرز بودن پیچ سوکت یا شکسته شدن سیم ممکن است چشمی کار نکند. در این حالت می بایست چشمی باز شود و اگر قطع شدن سیم از داخل چشمی باشد آن را دوباره وصل کرد.

4- شکسته شدن چشمی:

در بسیاری از مواقع با شکسته شدن چشمی جک پارکینگی درب از کار می افتد. شکستن در این حالت نیز باید چشمی کاملا عوض شود. البته اگر شکستگی چشمی ها فقط قاب رویی چشمی باشد میتوانید با تماس با ما قاب استوک چشمی با هزینه اندک تهیه نمایید.

5- اتمام عمر مفید چشمی:

دیگر علت خرابی گاهی هیچکدام از موارد بالا نیست؛ بلکه عمر مفید چشمی ها به پایان رسیده است و باید تعویض شوند. عمر مفید چشمی بسته به نوع، برند، موقعیت و شرایط آب وهوایی و میزان استفاده متغیر میباشند. 

دورژانس واحد تعمیرات و خدمات پس از فروش ایمن فک می باشد که با 27 سال سابقه درخشان در زمینه نصب و تعمیر انواع جک پارکینگ، راهبند و متعلقات فعالیت می نماید. در صورتی که مشکل چشمی درب پارکینگ شما با راه حل های گفته شده حل نشد، برای تعمیر سنسور چشمی با کارشناسان تیم مجرب دورژانس تماس حاصل فرمایید: 02172239

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *