طریقه بستن فتوسل به کنتاکتور
در این مقاله میخواهیم طریقه بستن فتوسل به کنتاکتور را یاد بگیریم .
چرا می آییم از کنتاکتور همراه فتوسل استفاده میکنیم؟
به این خاطر که خود فتوسل تا یک اندازه جواب نمی دهد.
بگزارید مثال بزنم چند خط روشنایی داریم یا تعداد زیادی پروژکتور داریم و قطعا با این همه لامپ فتوسل نمی تواند جواب گو باشد.بنابراین می آییم آن را به کنتاکتور وصل میکنیم و روی عمر کنتاکتور هم تاثیر دارد.
نحوه خواندن مقادیر روی فتوسل
روی فتوسل یک سری مشخصات نوشته که تا چند آمپر جواب میدهد و ورودی و خروجی کدام سیم است.
مشخصاتی که روی فتوسلی که در عکس میبینید نوشته ۱۰A و input:B&W output:W&R به این معنی که تا ۱۰ آمپر جریان جواب داده و سیم سیاه و سفید ورودی است (سیم سیاه به فاز و سیم سفید به نول وصل میشود) و سیم قرمز و سفید به خروجی (سیم قرمز به A1 وسیم سفید به نول که در اینجا میبینیم یک سیم سفید وجود دارد که مشترک است) وصل میشود.
در اینجا فرقی نمیکند که فتوسل چند آمپر باشد آمپرش کم باشد از نظر اقتصادی هم به صرفه تر هست .
طریقه وصل کردن فتوسل به کنتاکتور
ورودی کنتاکتور فرقی نمیکند که سیم سه فاز وصل باشه یا تک فاز زیرا خروجی ما سه فاز نیست یعنی میشود یک سیم تک فاز آورد و بین ورودی انشعاب گرفت و بسته به شرایطی که نیاز هست آن رو میبندیم در این جا ۱ ۲ ۳ ورودی است,نکته بعدی اینکه اگر سیم A1 و A2 را جابجا ببندیم اشکالی پیش نمی آید به خاطر ترتیبش معمولا خروچی فتوسل رو به A1 و A2 رو به نول وصل می کنند (چونکه A1 و A2 دو سر بوبین هستش و فرقی نمیکنه که به کدوم وصل شه) و ۴ ۵ ۶ هم خروجی کنتاکتور است و آن ها را به لامپ ، پروژکتور و هر چیزی که قرار است روشن خاموش شود وصل میکنیم به تمام مواردی که قرار است وصل شود هم توجه میکنیم که چقدر جریان میکشد.
مثلا قراره ۹ تا نورافکن ۱۰۰۰ وات وصل بشه خب ما میایم ۹ رو ضرب ۱۰۰۰ میکنیم که میشه ۹۰۰۰ وات. اینو تقسیم بر ۲۲۰ میکنیم میشه ۴۰/۹۰
خب این همه جریان رو با خود فتوسل نمیشه مدیریت کرد ,یه کنتاکتور ۱۶A کافیه
جریان رو میشه از این فرمول بدست آورد
I=P/V جریان (آمپر) = توان (وات) تقسیم بر ولتاژ (ولت)
اگر بیایم کنتاکتور ۱۶ آمپر بگیریم برای این مقدار جریان کافیه چون هر ورودی کنتاکتور حداکثر ۱۶ آمپر میتونه از خودش عبور بده که ما میتونیم اون رو بین ورودی ها تقسیم کنیم.