مطالب دورژانس

عملکرد سنسور درب اتوماتیک دورژانس چگونه است

سنسور درب اتوماتیک دورژانس
چگونه می توان عملکرد ضد تداخل سنسور ها را در درب های اتوماتیک بهبود بخشید؟

درب های اتوماتیک اولین بار در دهه ۱۹۳۰ ظاهر شدند. پس از دهه ها توسعه و نوآوری، آنها امکانات بی شماری را برای زندگی ما به ارمغان آورده اند.

هسته اصلی سیستم درب اتوماتیک سنسور است. سنسور سیگنال باز و بسته شدن در را ارائه می دهد. دقت سیگنال ارائه شده توسط سنسور عملکرد درب اتوماتیک را تعیین می کند.

ما عمدتاً در مورد چگونگی بهبود عملکرد ضد تداخل سنسورها در درب‌های اتوماتیک بحث خواهیم کرد تا سنسورها بتوانند سیگنال‌های کنترلی دقیق‌ تری ارائه دهند و از تعویض اشتباه درب‌های اتوماتیک جلوگیری کنند.

درب های اتوماتیک در مکان های عمومی در زندگی ما بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. این محصولی است که افراد بر اساس نیازهای خود اختراع و نوآوری می کنند.

یک بار شخصی گفته بود که پیشرفت ها و اختراعات علمی و فناوری جهان توسط افراد تنبل انجام می شود. دقیقاً به این دلیل است که مردم می خواهند با نبوغ خود دست های خود را آزاد کنند و در انرژی صرفه جویی کنند تا اختراعات مختلفی ظاهر شوند.

در مکان های عمومی، درب معمولی دیگر نمی تواند نیازهای مردم را برآورده کند. مردم امیدوارند که درب هوشمند باشد تا بتوانند حضور عابران پیاده را حس کنند و به طور خودکار باز و بسته شود.

سیستم کنترل خودکار ، قلب درب اتوماتیک

سیستم کنترل خودکار ، هسته اصلی درب است. اقدام شخصی که به درب نزدیک می شود یا دریافت نوعی مجوز ورود می تواند به عنوان سیگنال باز شدن در تلقی شود، درب توسط یک سیستم رانندگی باز می شود و درب به طور خودکار پس از خروج فرد بسته می شود.

درب های اتوماتیک راحتی زیادی را برای زندگی مردم به ارمغان می آورند و اکنون به طور گسترده در سوپرمارکت ها، بانک ها، بیمارستان ها، فرودگاه ها، مراکز خرید و سایر مکان های عمومی استفاده می شوند.

سنسور درب اتوماتیک
سنسور جزء اصلی کنترل خودکار درب اتوماتیک

درب های اتوماتیکی که اکنون می بینیم در سبک های مختلفی مانند: درب های گرد زیبا، درب های بازشو حساس، درب های گاراژی با کنترل از راه دور و غیره عرضه می شوند. یکی از اجزای اصلی این سیستم های کنترل دسترسی اتوماتیک درب، سنسور است.

حسگرها مانند اندام‌های حسی انسان، چشم‌ها، گوش‌ها و بینی هستند و وسیله‌ای هستند که از طریق آن درب‌های اتوماتیک با دنیای بیرون ارتباط برقرار می‌کنند.

سنسور هسته است و مدار محیطی مجهز به دستگاه های ایمنی، دستگاه های پردازش سیگنال، موتورها، دستگاه های کنترل کمکی است تا یک سیستم کنترل خودکار کامل درب را تشکیل دهد.

اهمیت تنظیم نقطه کور سنسور

حساسیت، ضد تداخل و اندازه نقطه کور سنسورها همه عوامل تعیین کننده برای عملکرد درب اتوماتیک هستند. اگر حساسیت زیاد نباشد، راحتی را برای افراد به ارمغان نمی آورد و حتی ممکن است باعث آسیب شود.

اگر نقطه کور سنسور بیش از حد بزرگ باشد، بازده کاری درب اتوماتیک را کاهش می دهد. افراد تنها با آزمایش موقعیت می توانند باز شدن در را کنترل کنند. ضد تداخل به ویژه در چندین اجرا مهم است. در سیستم کنترل درب اتوماتیک، منبع سیگنال کنترل یک سنسور است.

اگر سنسور یک سیگنال خطا ارسال کند، سیگنال پردازش شده توسط کل سیستم کنترل نیز اشتباه است.

به عنوان مثال، هنگامی که دمای سنسور بالا باشد، به خودی خود یک سیگنال حسگر تولید می کند که یک تغییر خارجی ناشی از حرکت انسان نیست. در این زمان سیستم کنترل این سیگنال را پردازش می کند و کنترل باز و بسته شدن خودکار درب بی معنی است که فقط باعث هدر رفتن انرژی می شود.

ما عملکرد ضد تداخل آن را بر اساس اصل کار سنسور درب اتوماتیک رایج ، مورد استفاده قرار خواهیم داد.

معرفی مدار سنسور درب اتوماتیک

در حال حاضر، سنسورهای رایج درب اتوماتیک عمدتا بر دو اصل استوار هستند:

یکی بر اساس اصل القای مایکروویو است که به آن سنسور مایکروویو نیز می گویند. این سنسور فقط حرکت اجسام را حس می کند، بنابراین سرعت پاسخگویی بالایی دارد و برای استفاده از مراحل معمولی مناسب است. عیب اصلی سنسور مایکروویو این است که هنگامی که جسم ثابت است، دیگر پاسخ نمی دهد و درب اتوماتیک بسته می شود. در این صورت گرفتار شدن افراد در بین درب آسان است.

دیگری بر اساس اصل مادون قرمز است. بدون توجه به اینکه شخص در حال حرکت است یا خیر، به حضور اشیا پاسخ می دهد. تا زمانی که فرد در درب ناحیه قابل مشاهده سنسور باشد، حسگر قابل تشخیص است. نقطه ضعف آن این است که سرعت واکنش پایینی دارد.

این دو سنسور را می توان با هم استفاده کرد. به عنوان مثال، با توجه به جریان تردد ، می توان از سنسور مایکروویو در درب لابی ساختمان های اداری و سنسور مادون قرمز در درب های اداری استفاده کرد.

سنسور درب اتوماتیک
عملکرد سنسور مایکروویو

هنگامی که سنسور درب اتوماتیک ورود شخصی را تشخیص می دهد، سیگنال پالسی را به کنترل کننده اصلی ارسال می کند. کنترل کننده اصلی سیگنال را تحلیل می کند و سپس به موتور اطلاع می دهد که کار کند.

در عین حال، تعداد چرخش های موتور را کنترل می کند تا موتور را برای افزایش قدرت و ورود سرعت پایین مطلع کند. 

بعد از اینکه موتور یک جریان در حال اجرای مشخص را دریافت کرد، در جهت جلو حرکت می کند. برق به تسمه سنکرون منتقل می شود و سپس برق توسط تسمه سنکرون به سیستم پخش کننده منتقل می شود تا درب باز شود. پس از باز شدن درب، کنترل کننده کار خواهد کرد تا در را در جهت مخالف براند و  در را ببندد.

مدار داخلی سنسور درب اتوماتیک را می توان به مدار تشخیص سیگنال، مدار تقویت سیگنال، مدار مسدود کننده ماشه، مدار تاخیر خروجی و مدار کنترل رله تقسیم کرد.

بهبود ضد تداخلی از طریق طراحی منحصر به فرد سنسور

در طبیعت، تمام اجسام بالاتر از دمای مطلق می توانند طیف مادون قرمز تولید کنند. با مساحت سطح متفاوت جسم، طول موج طیفی که تولید می کند نیز متفاوت است.

طول موج مادون قرمز و انرژی تابش مادون قرمز به دما مرتبط است. همانطور که همه ما می دانیم دمای بدن انسان در حدود ۳۷ درجه ثابت است. طول موج طیف مادون قرمز تابش شده توسط این دمای ثابت نیز یکسان است. خلاصه کردن اصل یک حسگر مادون قرمز پیرو الکتریک بدن انسان در واقع آسان است:

اثر پیروالکتریک برای تشخیص طیف مادون قرمز ساطع شده توسط یک فرد استفاده می شود و تشخیص به یک سیگنال خروجی الکتریکی تبدیل می شود.

اثر پیرالکتریک به این اطلاق می‌شود که وقتی برخی از کریستال‌ها گرم می‌شوند، علائم مخالف اما مقادیر مساوی بار در دو سر کریستال ایجاد می‌شود.

این نوع الکتریسیته ترموالکتریک را اثر پیروالکتریک می نامند و این اثر فقط در کریستال خاصی ایجاد می شود. از این کریستال برای ساخت سنسور حساس به دما استفاده می شود.

ساختار سنسور مادون قرمز

فرمول ساختاری داخلی سنسور از دو جفت ورقه بسیار نازک از مواد سرامیک پیزوالکتریک (PZT) ساخته شده است. هر جفت ورق در هر انتها به یک الکترود منتهی می شود و دو جفت ورق دو خازن کوچک C1 و C2 را تشکیل می دهند.

دو جفت ویفر هنگام تولید روی یک ویفر سیلیکونی ساخته می‌شوند، به طوری که ظرفیت معادلی که توسط آنها ایجاد می‌شود، به خودی خود، یعنی اثر پیرالکتریک، قطبی می‌شود.

نتیجه این اثر تشکیل بارهای مثبت و منفی با قطبیت یکسان و قطبیت مخالف در سراسر خازن معادل است. در زمان تولید، قطبیت این دو خازن کوچک معادل به صورت سری معکوس می شود و عملکرد ضد تداخل سنسور درب اتوماتیک مبتنی بر سنسور پیروالکتریک با اصل لغو جریان تولید شده توسط دو خازن کوچک شکل می گیرد.

هنگامی که سنسور سیگنال مادون قرمز ساطع شده از بدن انسان را تشخیص ندهد، به دلیل اثر ترموالکتریک C1 و C2، قطبیت های مخالف و بارهای برابر در دو سر خازن خواهند داشت.

بارهای مثبت و منفی، اما قطب های این دو خازن به صورت سری متضاد هستند، بنابراین بارهای مثبت و منفی یکدیگر را خنثی می کنند. هیچ جریانی در حلقه وجود ندارد و سنسور خروجی ندارد.

هنگامی که بدن انسان هنوز در ناحیه تشخیص سنسور است، انرژی انرژی نور مادون قرمز شناسایی شده برای C1 و C2 برابر است و قطبیت ها مخالف هستند. جریان های عکس با انرژی یکسان و قطبیت های مخالف یکدیگر را در حلقه خنثی می کنند، سنسور هنوز سیگنال خروجی ندارد.

هنگامی که دمای محیط تغییر می کند، خود سنسور به صورت حرارتی آزاد می شود. در مورد جلوه‌های الکتریکی، چون C1 و C2 را روی یک ویفر سیلیکونی ساخته‌ایم، جریان‌های نوری که با قطب‌های مخالف و انرژی برابر تولید می‌کنند، هنوز همدیگر را در حلقه خنثی می‌کنند و سنسور خروجی ندارد.

سنسور درب اتوماتیک

نکته

پاسخ سنسور به طول موج خاصی از مادون قرمز مشخص می کند که این حسگر فقط به تغییرات تشعشعات فروسرخ تولید شده توسط بدن انسان حساس است و به بدن های انسانی که ساکن هستند یا به کندی حرکت می کنند حساس نیست.

بر اساس اتصال سریال جهت روی همان ویفر سیلیکونی، سنسور مادون قرمز بدن انسان پیرو الکتریک می تواند در برابر تداخل نور مرئی و سایر اشعه های مادون قرمز مقاومت کند.

شرکت فنی مهندسی دورژانس با 27 سال سابقه درخشان در زمینه فروش، نصب و تعمییر انواع سنسورهای درب اتوماتیک ایرانی و خارجی و نماینده انحصاری محصولات ایتالیا در ایران مفتخر است که بصورت 24 ساعته در حال خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

شما میتوانید از طریق وبسایت ما با محصولات ما و تیم دورژانس بیشتر آشنا شوید و همچنین جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان دورژانس با شماره زیر تماس بگیرید.

91003369

خدمات درب اتوماتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *