تصور کنید عجله دارید، خودرویتان را که داخل حیاط هست سوار می شوید و استارت می زنید با گذاشتن پا روی گاز در عرض چند ثانیه خود را به دم در می رسانید؛ در بسته است بنابراین مجبور هستید پیاده شوید در را باز کنید و دوباره برگردید و سوار ماشین شوید و بازهم برای بستن در باید پیاده شوید.
می بینید که زمان زیادی را باید برای یک باز و بسته کردن ساده در صرف کنید، یا تصور کنید درب منزلتان به هر دلیلی به سختی باز و بسته می شود و هنگام ورود و خروج باید نیروی فیزیکی زیادی وارد کنید تا بتوانید داخل یا خارج شوید؛ اما امروزه با پیشرفت هایی که در دنیای تکنولوژی صورت گرفته، صنعتگران توانسته اند دربهای اتوماتیکی را تولید کنند که دیگر هیچ نیازی به استفاده از نیروی فیزیکی نیست.
درب اتوماتیک با آسان سازی ورود و خروج، ورود و خروج افراد را به دنیای فناوری خوش آمد می گوید.
اما باید گفت علاوه بر مزایایی که نوشته شد درب های اتوماتیکی مزیت های دیگری نیز دارند؛ به دلیل نوع مواد استفاده شده ، این دربها دوستدار محیط زیست نام گرفته اند.
همچنین در انرژی برودتی- حرارتی صرفه جویی قابل توجهی می کنند، برای مکان هایی مثل فروشگاه ها یا ادارات یا بانکها و… که رفت و آمد در آن زیاد است.
فضاگیری این نوع درب اتوماتیک کاملا به اندازه است، چرا که از حداکثر فضای موجود استفاده می شود و برای هر مکانی به اندازه همان مکان درب ساخته می شود.
برای مکان هایی مثل بیمارستان، درمانگاه، مراکز توان بخشی و معلولین گزینه بسیارمناسبی محسوب می شود مخصوصا که از یک سری امکانات و خدمات ویژه ای مخصوص این اماکن استفاده شده است
دربهای اتوماتیکی به دلیل بهره گیری از طراحی های جدید و مدرن به نمای ورودی ساختمان زیبایی دوچندانی می بخشند.
دربهای اتوماتیکی با توجه به میزان تردد ، نوع مراجعین، فصول و ساعتهای شبانه روز ، سرعت باز و بسته شدن درب را تنظیم می کنند.
با تعبیه قفل الکترومکانیکی در درب اتوماتیکی امنیت را به نحو چشمگیری بالا برده است.
درب اتوماتیک با نصب و تنظیم آسان و سریع در مواقعی که در به تعمیر و تنظیم خاصی نیاز دارد، به راحتی به فرد اجازه تعمیر می دهد.
سه نوع مختلف از این دربها وجود دارد:
درب اتوماتیک پنوماتیک:
این نوع دربها به گونه ای ساخته شده که با فشار باد به جک ها در باز و بسته می شود. قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول آن از مزیتهای آن محسوب می شود؛ البته سنگین و پر سروصدا بودن کمپرسور باد باعث می شود هر ماه درب سرویس شود.
دربهای الکترومکانیک:
کنترل این دربها با استفاده از موتور کوچکی است که در داخل جک ها تعبیه شده است. مزایای بسیاری برای این دربها ذکر شده از جمله اندازه کوچک تابلو فرمان، و مستقل بودن قسمت مکانیکی با قسمت الکترونیکی، انعطاف عالی دستگاه با مکانی که قرار است درب در آنجا نصب شود، همچنین ایمنی خوب و نیاز به سرویس کم در مقایسه با درب های پنوماتیک از نقاط قوت این دربها به شمار می آیند.
البته این دربها در مقابل فشار زیاد مقاوم نیستند و امکان آسیب پذیری وجود دارد.
دربهای اتوماتیک هیدرولیکی:
شاید به جرات بتوان گفت این دربها با قدرت هیدولیکی بالای جک و کارکرد بسیار بالا و استهلاک پذیری کم آن نسبت به دو نوع قبلی در رده دربهای بی عیب محسوب می شود. این دربها بسیار مناسب مکانهایی است که در آن رفت و آمد زیاد است. البته این دربها باوجود تمام مزایای خوب آن گران هستند و بدون زدن دکمه ریموت امکان ورود غیرممکن است.
درب اتوماتیک دارای انواع مختلفی همانند درب اتوماتیک شیشه ای و درب اتوماتیک کرکره ای و درب اتوماتیک پارکینگی می باشد.